19.10.2018

6. Fernando Torresin stadionille

Susivuoret sijoittavat 6 € matkailijaa kohden hotellin aamiaiseen ja se kyllä kannattaa. Tarjoilu on aivan kelpoa ja Vilho juo kolme reilua maitokahvia, syö sarven, jugurtin ja leipää.

Kymmeneltä ollaan autokellarissa ja valmiina maantielle. Nyt siirrytään kuitenkin vain lyhyt matka Fuenlabradan toiselle laidalle, sillä onhan välttämätöntä käydä piskuisen C.F. Fuenlabradan urheilukentällä, joka kantaa urheasti kylänsä suuren pojan, Fernando Torresin nimeä.

Torres eli El Niño on Susivuorten kannattaman Atlético Madridin legenda ja armoitettu espanjalainen maalintekijä. Atléticosta Torres siirtyi aikoinaan Liverpooliin ja tehtaili siellä uskomattoman määrän maaleja. Tuohon aikaan Liverpool ei kuitenkaan juuri voittanut mitään, joten pokaaleita ei pahemmin kertynyt. Myöhemmin ura jatkui Chelseassa, Milanissa ja tietysti sitten oli aika palata kotiin Atléticoon.

El Niñon tilillä on kaikki kovimmat pokaalit: Hän on maailmanmestari, Euroopan mestari, löytyy Champions League -mestaruus ja kaksi Europe Leaguen voittoa; lisäksi FA Cup. Erikoista on se, että Torres ei juuri ole voittanut varsinaisia liigamestaruuksia, vaikka palkintohylly onkin hirmuinen.

El Niño on ollut aina myös naisväen suosikki, monen tyttären ja rouvan kannattama, seurasta tai kisasta riippumatta.

***

Fernando Torresin stadion on kuitenkin aika vaatimaton urheilukenttä, jossa tosin on komea varsinainen pelikenttä, mutta katsomot ovat hieman remontissa ja ympäristö melkoisen rähjäinen.

Susivuoret ottavat valokuvia ja videota. Onhan Torres tosiaan pelannut täällä, kentän avajaisottelussa C.F Fuenlabrada pelasi Atléticoa vastaan. Vuosi sitten Vilho katseli telkkarista Espanjassa ottelua, jossa Fuenlabrada pelasi Espanjan cupissa Real Madridia vastaan: Siinä derbyssä kohtasivat totisesti jättiläinen ja lilliputti.

Vilho yrittää vähitellen sopeutua miljöön kuivuuteen, suhteelliseen rähjäisyyteen ja ajottaiseen keskeneräisyyteen. Nyt on mukavampaa ajella, kaupunkimiljööt alkavat nimittäin jäädä vähitellen taakse ja rasittava urbaaniajo saa pian vaihtua maantien riemuihin. Mutta stadionilta lähdetään ensin etsimään Carranquen arkeologisia raunioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti