29.10.2018

41. Pohjoiseen Salamancasta eli suoraan kohti vuoria

Salamancasta selvitään hienosti, vaikka liikenne alkaa kiihtyä sunnuntain edetessä. Tusinan verran kiertoliittymiä saattelee Susivuoret pohjoiselle maantielle, joka kulkee Zamoraan, Benaventeen ja sitten Leóniin.

Melkein ensimmäisessä kylässä Vilho poikkeaa tankkamaan ja 54 euroa myöhemmin Sorsa on taas ruokittu ja valmis kulkemaan sellaiset 800 kilometriä lisää. Susivuorilla alkaa olla takana 1500 kilometriä, mutta pikatie on kyltymätön loputtomine kumisevine kaistoineen, liittymineen, sivukylineen ja esikaupunkikatuineen. Vilho varmistaa että valot ovat päällä ja puskee vakkarin päälle sekä vitosen silmään, kun liittymästä päästään taas suoralle pikitielle.

Kylmä päivä on todella kirkas ja aurinko lämmittää. Sinitaivas antaisi ymmärtää, että mennään lämpimässä kelissä, mutta tuuli on kovaa ja onhan taivaalla tummia pilviäkin sivulla vaanimassa.

Haukat ovat kuitenkin aktiivisia ja jo maalaiskylästä lähdettäessä Susivuoret sopivat, että nyt lasketaan petolinnut koko ajopäivälle.

Haukkalaskurin lukema on illalla 79 kappaletta. Haukoista 95 % on isohaarahaukkoja, jotka ruskean-punertavan-vaaleina ja komeina kieppuvat loppumattomien viljapeltojen yllä.



Siellä jossakin. Kuskin puhelimen kuva vaimon ottamana. Autovia Salamancasta Leóniin.


Toden totta, täällä maisema on kuin ukrainalaisesta propagandakuvastosta, välillä tasangolla leviää keltainen viljelysmaa silmänkantamattomiin ilman häiritseviä kukkuloita tai vuoristoja. Ilkeästi sanoen Salamancan jälkeen ei lukuun ottamatta paria kaupunkia ole yhtään mitään, onneksi alla on pikatie, joka vie armotta pohjoiseen.

Jossain Zamoran pohjoispuolella tie on huonolaatuista, Vilho vetää satastaan vasemmalla kaistalla, joka on paljon parempi. Liikennettä on vähän ja tie on pääasiassa kuitenkin suoraa ja helppokulkuista.

Sitten kieputetaan iltapäivällä yliopisto-campukselle Leónin kaupungissa. Täällä ruutukaava on moderni ja mittakaavaltaan suuri kuin Neuvostoliitossa. Vilho naureskelee, että tässähän palataan muinaisiin opiskeluaikoihin, majapaikkakin kantaa campus-nimeä ja on suuri kompleksi.

León on viimeinen "tasamaan" maalikylä ennen seuraavaa vuoristoa, vaikka korkeutta on yli 800 metriä. Tästä on tarkoitus jatkaa vuoriston halki rannikolle.

Susivuoret laskeutuvat siis Leóniin mutta Espanjassa on siirrytty talveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti