28.10.2018

33. Sateessa Salamancan suuntaan

Los Gredos ja Barajas jäävät taakse ja Susivuoret lastaavat autonsa, pistävät asunnon kuntoon ja tervehtivät vielä isäntäväkeä. Perheen poikakin heiluttaa vielä parvekkeelta vieraille.

Vilho ajelee pohjoiseen pikkuteitä. Kaksikkomme kiertää komeilla ylänkömailla ja pitkään pysytään korkealla. Sitten alkaa kylmä sade.

Lukemattomia kärrypolkuja ja muita maakunnan väyliä myöhemmin Susivuoret ovat Chamartinin kylässä takamailla Avilan länsipuolella.

Kolmen kilometrin päässä on Castro De La Mesa De Miranda, esihistoriallinen arkeologinen kohde. Turisteeraamisessa tulee vain vilhostelu-ongelmia, sillä kyltin kohdalla olevalla tiellä on täysremontti käynnissä eli tie on kaivettu auki ja työkoneet paikalla.

Toki kylässä tien voi kiertää, mutta joka raitti näyttää hillittömän kapealta ja mitä lie on vastassa seuraavat kolme kilometriä. Vesisade ja tuuli yltyvät, lämpötila on sellaiset 5 ja ulkoilukohde jossain tuntemattomassa saa kivisine härkineen kyllä nyt jäädä. Vilho kääntää mobiilin kohti Salamancaa. Hetken päästä tulee pikkuisen räntää.

Espanjaa koettelee lännestä ja pohjoisesta kylmä, sateinen aalto ja Viltsun terassinotkuminen näyttää olevan ohi, samoin kesäkelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti