27.10.2018

25. Plasenciassa pikipäin + kikkailut, kokkailut ja pakkailut

Raitis ilma ja miellyttävät kansallipuistomaisemat saavat Vilhon sopivalle tuulelle ja mieleen purjehtii vääjäämättä sekin ajatus, että pieni muonatäydennys ja olutvaraston kohennus voisi sopia ohjelmaan.

Maan korvessa ei kauppapaikoilla juhlita, mutta läheiseen maallikylään, Plasenciaan näyttää olevan vain kolmisenkymmentä kilometriä, joten Vilhomobiilia ei tarvitse kahdesti kannustaa tätä jaloa päämäärää täyttämään. Ajomatka tehdään kyllä aika lailla kansallispuiston maisemissa ja tietysti myös koko paluumatka

Plasencian Carrefourista saadaan hyvin juomia ja muonaa. Annikki nappaa matkaan kilon valmispaellan ja sehän tekee erinomaisesti kauppansa kun asunnolle päästään.

Sää on edelleen hyvä, joten pihallakin voidaan istua, juoda kahvit ja nauttia lasilliset manzanillaa:

***

Illalla Vilho paistaa Ibérico-possun hyvin ohuita kyljyssiivuja muutaman sata grammaa ja lisäksi wokkivihanneksia. Muona on sopivan kevyttä ja ihan onnistunutta.

Susivuoret pakkaavat taas kalustojaan, sillä pian pari yötä Monfragüessa on mennyt ja matka jatkuu. Puuhailujen ohella juodaan viiniä ja pulistaan sekä valvotaan liian myöhään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti