25.10.2018

17. Jalkapallojuttuja

Lauantaina kunnon ihmiset ulkoilevat lasten kanssa ja viihdyttävät vanhuksia, mutta muu porukka keskittyy peliseurantaan ja jonnijoutaviin jalkapallouutisiin.

Iltasella Vilho seuraa pelejä huvittavalta Gol!-kanavalta ja internetistä.

Kolme asiaa nousee yli kaiken tänä lauantaina.

Ensinnäkin suuri ja mahtava Real Madrid häviää kotonaan derbyn mikroskooppiselle Leganesille. Ottelu kuin ottelu, mutta Espanjan toinen jättiläisseura on kompuroinut koko alkukauden, joten tämä tappio tulee olemaan liikaa. Vilho ei osaa ennustaa lottonumeroita, mutta sen hän osaa sanoa, että valmentaja Lopetequi tulee saamaan hyvin pian potkut, ainoa hidaste asiassa on seuraajan löytäminen. Töllössä spekuloidaan tilanteesta, mutta valmentaja on mennyttä, sen tietää ainakin Vilho mielestään.

Illan toinen jalkapallojuoru on se, että Messi teloo kyynärpäänsä. Sairaslomaa tulee lopulta kolme viikkoa ja jalkapallokanava seuraa illan ottelussa tapahtunutta loukkaantumista aina sairaalan pihaan asti. Siellä päivystetään seuraamassa, tuleeko tähti pihalle hoitolaitoksesta, mutta poistuvista autoista bongataan vain seuran lääkäri ja hoitava lääkäri, joten uutiset ovat huonoja. Samaa Messi-huttua sitten pyöritetään vielä viikko Gol!:in lähetyksissä.

***

Italiassa odotetaan Milanon derbyä. Se on aina suuri juttu ja paikalliset osaavat rakentaa tunnelmaa viikon. Lataushan syntyy lataamalla.

Espanjassa edessä on El Clásico. Otteluun on nyt viikko, mutta Messi ei sitä pääse pelaamaan mainitun loukkaantumisen takia. Barcelonan vastustajan riveissä kysymys on: Kuka valmentaa Madridia klassikossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti