21.10.2018

10. Valdepeñasin yö ja tapaksia tapailemassa

Auringon laskettua iltakin viilenee ja Susivuoren laihdutusmatkat ovat saamassa erikoisen käänteen: Pariskunta suunnittelee vakavissaan pöydästä syötävää lämmintä ateriaa. Viinikaupungissa paikat avaavat myöhään, moni vasta itakahdeksan jälkeen, joten iltaruokailuun ei ole julmettua kiirettä.

Susivuoret löytävät katedraalin kupeesta elämää ja avoimia paikkoja. Keskimäärin puhuen Italiassa ei pahemmin ole asiaa pääkirkon viereisiin ravintoloihin säästäväisyyssyistä, mutta Ivanin tapas-paikassa hinnoittelu tuntuu olevan kohtuullinen.

Vilho patistaa Annikin hoitamaan tiskille asioinnin ja kohta saadaan mukavat lasilliset paikallista punaviiniä sekä mukavaan espanjalaiseen tapaan automaattisesti myös jotain purtavaa, tällä kertaa lämpimät, maukkaat paahtoleivät.

Hetkeä myöhemmin Vilho päättää tilata kunnon setin paistoperunoita, patatas bravas, joita joku kai uskaltaisi rinnastaa ranskanperunoihin. Bravasit ovat kai aina kuutioita ja tälläkin kertaa mukana on kolme kastiketta: pikantti tomaattikastike, aioli ja barbecue. Kaksi ensin mainittua ovat erinomaisia ja perunat alkavat kadota vauhdilla lautaselta. Annikki on saanut pistoa, lämmintä tomaatin, oliivien, sipulien, öljyn ja paprikan muodostamaa sekoitusta, joka on kerrassaan maukasta. Annoksessa on kantena paistettu muna.

Susivuoret saavat toiset lasilliset erinomaista punaviiniä, lasillisen hinta on 2 €. Kaikkiaan täyttävä pikku-tapastelu maksaa 20 € jeikä kaikkea jakseta syödä, sillä toisenkin lasillisen kupeessa tuodaan sämpylää ja annoksien kanssa leipää, mutta eihän paastoamiseen tottunut kaksikko saa niitä syötyä.


Patatas Bravas

Katedraali on hellän yön verhoama ja leudossa kelissä on mukava ottaa vielä muutama valokuva ja palata sitten hotellille.

Alkuyöstä hotellin vastapäinen latinoklubi herää henkiin ja kadun täyttää hillitön salsajytke. Vilhoa tuokin melu vain naurattaa, sillä huolimatta viidakkorummun kutsusta ei Cosmos Bar taida saada ensimmäistäkään asiakasta ja vähitellen jytinä laantuu. Punaviinin luomoissa oleva Vilho nukkuu autuaasti joka tapauksessa matkustelun, aterioiden ja kirjallisen aherruksensa onnellisesti uuvuttamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti