29.10.2018

38. Isku Salamancaan: Susivuoret pikavisiitillä

Vilho ajaa kohti Salamancan katedraaleja ja Susivuorten puolella on sunnuntai. Nyt nimittäin aamusella on hiljaista ja Vilhokin mahtuu sekaan autoineen.

Historialliseen keskustaan ei ole mitään asiaa, mutta navigaattorihan kertoo aina, miten lähellä ollaan, joten parkkipaikan voi katsoa sopivasta paikasta. Kaksikko pyörii hetken ja sivukadulta löytyy mainio parkkipaikka kadulta – sunnuntaisin pysäköinti on vieläpä ilmaista.

Aurinkoisessa Espanjassa on aurinkoista, mutta asteita on edelleen vain pari. Vilho kaipaa pipoa ja hansikkaita, mutta turistirynnäkkö lämmittää ja pian päästään jo katedraaleille.

Salamanca on komea paikka ja kaikkialla on yliopiston rakennuksia, samoin kirkkoja. Jopa aikaisin sunnuntaiaamuna kylmänä päivänä täällä pyörii hieman turisteja, mutta kaikkiaan on hiljaista.

Etenkin kimpassa olevat katedraalit ovat on komeita ja näyttäviä. Susivuoret pyörivät rakennuksen luona erilaiset tallentimet kourissaan ja napsivat kuvallisia muistinkorvikkeita kirkosta ja sen yksityiskohdista.


Kohti Salmancan katedraaleja.

Kirpeässä aamussa on kuitenkin kivaa yliopistokaupungissa. Täysin törkeä tunnin pysähdys historiallisessa kaupungissa on takuulla antoisa ja moderni kohteiden rääpiminen täysin paneutumatta toteutuu tietysti hienosti. Mutta Vilho ei ole unohtanut erästä elämänsä parasta puolituntista Sienassa, kauniin kaupungin katsastamista pikaisesti kuin kisahevosen selästä. Samalla kaavalla mennään nytkin, kiertolaisena ja puoliksi varkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti