29.10.2018

43. El Clàsico, syksy 2018, Bar Casablanca, León

Susivuorten virkistäytyminen hotellihuoneessa vie sen vartin, jonka ottelun puoliaika (descanso) kestää. Kaksikko painelee takaisin ulos ja oitis läheiseen Casablanca-baariin, jonka sisustus rakentuu klassisen Bogart-leffan ympärille. El Clàsico on vetänyt tuvan täyteen ja ennen kuin Vilho saa ovenkahvasta kiinni, tulee seuraava maali, eikä se jää kadullakaan huomaamatta.

Casablancassa on neljä suurta telkkaria ja Susivuoret näkevät hetken päästä Madridin kavennusmaalin tilanteeseen 2-1.

Madrid painaa päälle ja Vilho patistaa Annikin hakemaan punaviiniä. Kaksikkomme seisoo seinustalla, talon jakkarat ovat täynnä. Jengihän ei juurikaan juo, mutta eipä tuo ole täällä tapanakaan. Väki käy usein ja viihtyy vähemmälläkin.

Real Madridin kannattajaväki viihtyy juuri nyt vähän huonommin. Madridin ponnistus tuottaa tolppakudin ja hienon puskutilanteen, mutta niin vaan kotijoukkue kohta kuittaa tilanteen 3-1 -maalilla.


El Clàsico-tunnelmia. Bar Casablanca, León.

Kuten usein jalkapallossa, lähellä olleesta tasoituksesta päädytään täydelliseen katastrofiin ja Barcelona on lopulta täysin ylivoimainen.

Taululla seisoo loppuvihellyksen aikaan 5-1 -lukemat ja Julen Lopetegui Madridin peräsimessä voi ryhtyä pakkaamaan putkikassiaan ja putsaamaan pukukoppiaan. Vilho viestii työkaverilleen, että hänen jengissään on on sitten tiistaina uusi valmentaja ja niinähän siinä käy.

Porukka Casablancassa seuraa peliä tunteella, mutta tasapainoisesti. Vaikuttaa siltä, että peliin suhtaudutaan (ja kannattamiseen) täysipainoisesti, mutta ei raskaasti. Tappiota ei märehditä, eikä toisaalta voittoa juhlita silmittömästi. Baarissa pyörii eläkeväkeäkin, mutta myös muutama pikkulapsi - pelihän on tällä kertaa kello viiden matsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti