27.10.2018

26. Monfragüesta vuoristoon: Los Gredos

Susivuorten aamupuuhastelu on aika nopeaa ja tyylikkäästi myöhään valvotun yön jälkeen pillit pannaan pussiin hiljaisuudessa.

Päivä on kuitenkin upea ja sinitaivas vastaanottaa Susivuoret.

Edessä on tuttu ja harjoiteltu ajo Plasenciaan kaupoille ja sieltä sitten kohti Los Gredosin vuoriseutua.

Plasenciasta ajetaan El Barco de Ávilaan ja siellä ylitetään komea silta lähellä vähintään yhtä komeaa linnaa.

Nyt ollaan jo melkoisen korkealla, mutta sitä on vähän vaikea jopa huomata, sillä nousu on tapahtunut rauhallisesti ja maisemassa ei näy dramaattisia vuorenhuippuja. Vuoria toki on ja kauniita näkymiä, mutta kukkulat ovat pyöreitä kuin Lapissa konsanaan, eikä alppimaisia teräviä profiileja näy.

Loppuosa tiestä kulkee jossain 1500 metrin korkeudessa kylistä toiseen. Nämä kylät ovat hiljaisia, tiellä ei ole liikennettä eikä ihmisiä näy.

Annikin soitettua isäntäväelle päästään majapaikkaankin Navarredondo de Gredosin viereisessä Barajasin kylässä. Vilho katsoo kellostaan korkeuksia ja huomaa, että huushollihan on lukemassa 1566 metriä. Tämä on kyllä korkein paikka missä on tullut öitä vietettyä, Alpeillakin on pysytty kilometrin paikkeilla.


Navarredondo de Gredosin ja Barajasin välissä iltakävelyllä. Pihlaja.

Asunto on ihan mainio huoneisto talon alakerrassa, nurkassa on komea takka ja puitakin on saatavilla ainakin yhteen kunnon tulisteluun. 

Pian istutaan terassilla, sillä aurinko jatkaa sinitaivaalla ja talon seinustalla on sopivan kuuma. Kaikki talot ovat kivipintaisia, vanhemmat kokokivestä, nämä uudemmat lähinnä kivipintaisia. Luonnonkivimuurien sokkeloissa liikkuu liskoja, mutta pihapiirissä pyörähtää myös isohaarahaukka, joita maantiellä näkee päivässä kymmeniä. 


 

Annikki huilaa, Vilho käy iltakävelyllä naapurikylässä, joka on oikeastaan se pääkylä täällä. Vaivihkaan Vilho livahtaa kaupoille ja ostaa kaksi litran pulloa olutta kappalehintaan 0,78 €.  Isommassa kylässä 3-4 baaria, pari ravintolaa, minikokoinen kirjasto, pankki, bensa-asema putiikkeineen ja mainittu Coviran-ketjun kauppa.

Illalla Susivuoret seuraavat CL-pelejä telkkarista ja internetistä. Talossa on tehokas lämmitys ja vuoriston kylmä yö pysyy ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti