27.4.2022

5. Välipalaa ja iltapuuhia: Vilho virittäytyy ja käy vieläkin kaupassa

 Kämpille päästyään 1604 Vilho ryhtyy pikaisesti syömään leipähyllystä löytämiään yksittäisiä tuoretavaroita. Myymälä tarjosi paistopisteeltään nimittäin reilulla 70 sentillä hatsapuria ja tuli mukaan joku pizzaleipäkin. Hatsapurit ovat sämpylähenkisiä, rasvaisia ja todella hyviä pienen mikrottamisen jälkeen. Välipalana katoaa myös mainittu pizzapiirakka ja Vilho pääsee jatkamaan asettautumistaan.

Asunnolla on ohjelmassa ensin pientä puhdistelua, ennen kuin tavaroita levitetään liiaksi. Vilho pyyhkii vähän pintoja paikoista, joita tulee käyttämään, tavaroilleen mutta tämähän on todella siisti huusholli. Saniteettitavaroille haetaan paikkaa ja keittiötä tutkitaan. Vilho tsekkaa niiden astioiden kunnon, jota aikoo käyttää ja pesaisee osaa hieman. 

Vähitellen asunto alkaa olla tuunattu sopivaksi ja tuntuu muutenkin kotoisalta. 

Kello 1700 Vilho avaa liettualaisen Svytyrus-oluen. Se maistuu taivaalliselta. Tämä on pehmeävaahtoinen, hyvin vaalea lager. Sitten on aikaa puuhastella taas somen ja muun hömpän kanssa, ihmetellä valokuvia.

1750 Vilho puskee taas kadulle katsomaan kauniita vilnattaria. Mielessä on muutakin, nimittäin ostosten täydennys Rimi-merkkisessä kaupassa keskustassa. Se löytyykin raatihuoneen nurkilta, mutta Vilhoa eivät nyt merkittävät klassisistiset hallintorakennukset kiinnosta.

    Rimistä tarttuu legendaarista Alita-kuohuviiniä, vettä ja muuta kiireellistä, ennen kaikkea paikallisia pelmeneitä päivälliseksi. Tänään ei nimittäin sen pidemmälle ehkä enää lähdetä kuin omaan keittöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti