29.3.2019

6.3 Ajelua pähkinäpensaikossa, takkatunnelmia ja ruuanlaittoa

Susivuoret ajelevat hieman lähikylissä ja etupäässä matkaa taitetaan kapeilla pähkinäpensasmetsien teillä. Eikä mitenkään rauhassa, vaan risojen Fiatien tai komeiden Audien jahdatessa Vilhoa, josta ei ole ralli-, formula-, tai napolilaiskuskiksi.

Tuuli jatkuu kovana myös alempana ja Susivuorten naapurustoseikkailu päättyy ruokakauppaan.

Ajomatkan tarkoituksena oli löytää Annikille hyviä oksia ikeabana-asetelmia varten, mutta niinhän siinä vain käy, että paras apaja sopiville luonnonkasveille löytyy pieneltä kotitien pätkältä. hiekkatieltä joka vie linnan pihaan. Miltei rikkaruohoista Annikki löytää näyttäviä kasveja ja asetelma-aineksia. Ja eihän kevät ole vielä pitkälläkään.

Vilho laittaa lounasta, tuorepastaa täytteellä, all'amatriciana-kastiketta ja tonnikalaa. Vaatimattoman lounaan jälkeen on aikaa askarrella kahvinkeittimen kanssa.

Myöhemmin Vilho käynnistää olohuoneen nurkassa olevan pellettikamiinan. Sähköohjautuva kamiina on vastaavanlainen kuin taannoin Susivuorilla oli Sardiniassa, joten sen käyttäminen on melkein täysin automaattista ja melkoisen helppoa.


Pellettikamina toiminnassa

Takan ääressä Vilho maistelee chiantia.

Lämmin ajaa Susivuoret pian päivälevolle ja Vilho kiskaiseekin kunnon unet. Takka pudottelee yhä pellettejä iltakuudelta, kun Susivuori kömpii alakertaan.

Vilholla on taas mielessä ruoka ja kokkaaminen: Annikille on luvattu bolognesea päivälliseksi ja on aika kaivaa tarvikkeet esille. Naudanjauhelihaa, penne rigate -pastaa, salottisipuleita, valkosipulia ja osa sienilajitelmasta. Vielä tomaattimurskaa, talon mausteita ja loraus Vilhon soijakastiketta, niin valmista alkaa syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti