22.3.2019

1.2 Mustikkamehua ja matkajuttuja

Kellon tullessa kahdeksan sää onkin yllättävän kirkas. Kevättalven päivistä vielä kovin moni ei ole ollut aurinkoinen, mutta maaliskuun kääntyessä viimeiselle kolmannekselleen sattuu kohdalle komea perjantai.

Vilho on, kuten sanottu, lentokoneessa ja hyvin pian Baltian ja autereisen Riianlahden yllä.

Susivuoret matkaavat Roomaan ja edessä on automatka Italian keskiosiin, ehkä osittain takamaille mutta varmaan myös tunnetuimmillekin paikoille.

Koti-Suomessa eduskuntavaalit odottavat muutaman viikon päässä ja Brexitin laskettu aika osuu suunnilleen samaan syssyyn. Mosambikissa tulvii hirmymyrskyn jälkeen ja lisäksi uutisia hallitsee se, että muutama Boeing-lentokone on pudonnut taivaalta, mahdollisesti lisälaitteiden liian innokkaan toiminnan takia. Jalkapallossa pelataan nyt maaotteluita Euro-karsintojen merkeissä ja niinpä on Suomenkin joukkue matkannut pohjoiseen Italiaan ottamaan mittaa Roberto Mancinin sinipaidoista.

Vilho saa aivan juuri Finnairin mustikkamehua ja pahvinmakuista kahvia, joten huomio on kiinnitettävä nuoreen lentoemäntään. Käytävän toisella puolella on tilattu iso pullo Bollingeria ja muutenkin Rooman-matkalaiset tilaavat hanakasti viiniä tytöiltä. Taitaa monella olla mielessä vain pitkä viikonloppu ja siitä pitää saada kaikki irti.

Aamukahdeksalta Vilholle riittää kuitenkin itsetehty ruisvoileipä ja lentoyhtiön juomien ilmaistarjoilu.


Päivänkoiton kirkkautta Riianlahdella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti