27.3.2019

5.3 Kaupassa: Monteforte Irpino

Avellinosta päästyään Susivuoret pysähtyvät puolenpäivän aikoihin kaupassa Monteforte Irpinossa. Täällä vuoret ovat lähellä, mutta itse kaupunki on alarinteessä. Nyt vuorossa on Penny Market ja lähtökohtaisesti paussi merkitsee Vilholle mahdollisuutta käydä WC:ssä ja toisekseen pyöriä hetken myymälässä ilman autonrattia.

Kiertolaiskaksikkomme kokoaa peruselintarvikkeita ja muuten vain pyörii paikallista valikoimaa ja muita asiakkaita katsellen. Annikki päättää ottaa sienilajitelman, joka on hyllyssä kuin Suomessa herkkusienet. Vähän napataan pastaa perusturvaksi, leipää ja vihanneksia, mozzarella di bufalaa ja tuoremehua.

Sitten tie vie taas ylämäkeen ja kohti harjannetta, jonka takana on Lauron pikkukylä.

Vilho miettii rattia vääntäessään, mitä ihmettä hän voi tästäkin päivästä kertoa. Annikinkin elämä tuppaa arkisen Vilhon kanssa olla usein vaatimaton ja ilman glamouria: Kiertämistä, katuja, kauppoja, kohteita – esikapunkeja, ostoksia, takamaita ja marketteja. Sellaistahan se reissaajan elämän tilkkutäkki on, matkailijan mosaiikki, joka muistuttaa pirusti elämää, mutta saattaa olla sellaisenaan silti arvokasta ja kaunista.




Lattiamosaiikkia.
Villa di Poppea. 
Torre Annunziata, Napoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti