22.3.2019

1.1 Pari sanaa vaaleista näin meren yllä

Lentokone, tuo kehityksen airut ja ympäristötuhojen ykkönen, on Vilhon mielestä maanmainio paikka tulevien eduskuntavaalien pohtimiseen.

Vaalien tärkeimmäksi teemaksi ei ole päässyt elintärkeä, välttämätön sote-uudistus, jonka hallitus itkua vääntäen omi kokonaan nimiinsä ja kaatuen loppumetreillään. Ei, Suomessa tähdätään korkeammalle kuin Vilhoa vievä Airbus A321 voi koskaan päästä; Eduskuntavaalien tärkein teema on ilmastonmuutos – siitä ovat media, puolueet ja lakkoilevat koululaiset kaikki liikuttavan yhtä mieltä.

Jähmeänverkkainen Vilho on aivan järkyttynyt: Ympäristöasiat ovat aina olleet hänelle tärkeitä, mutta eipä Susivuori arvannut että Suomi lähtee käskemään planeetan ilmastoa ihan koko poliittisen eliitin ja lainsäädäntövaltansa voimalla.

Ei, sitä Vilho ei arvannut.  Vaikka ilmastonmuutositku onkin aikamme pyhin sakramentti, niin mielessään Vilho tuumii, että nyt kotimaassa ollaan eksytty jo ihan täydellisesti. Keskustelun kulkiessa aiheisiin, jotka ovat ohuita kuin hiilidioksidi, hukkuvat yhteiskunnalliset ydinkysymykset  kokonaan, eikä hallitusohjelmatekeleiden ilmastolupauksista tule hyötymään kukaan muu kuin taitavin sumuttaja. Ja katso: Sumuttajia politiikan kentällä riittää.


Kotimaan maaliskuista rannikkoa










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti