27.10.2021

9. Pakkopastaa ja peliseurantaan – ensimmäisen päivän ilta

 Loman ensimmäinen päivä alkaa olla paketissa, mutta tänään pelataan jalkapallon viikkokierrosta ja iltaottelua on seurattava. Huushollissa on kaikki uutta, niin myös televisiota pitää tutkia ja katsoa mitä sieltä ylipäätään näkyy ja miten. Maailma on täynnä erilaisia digiboxi/antennivirityksiä ja hetki menee niistäkin jyvälle pääsemiseen. Toosasta löytyy lopulta digiradio ja Vilho pääsee kuuntelemaan Rai 1:n lähetystä illan ottelusta Milan-Torino. Ranskalainen O. Giroud tekee ottelun ainoan maalin ja varmistaa kotivoiton joukkueelleen. Milan on listan kärjessä pelin jälkeen.

Susivuoret syövät vielä reilun annoksen tortellineja, sillä päivä on menty  käytännössä parilla voileivällä. Viiniä juodaan ja mielet hehkuvat siitä tosiasiasta, että kaiken koronapaskan jälkeen näin sitä ollaan taas Italiassa ja Roomassa, vaikka se taannoin tuntui kaukaiselta ja mahdottomalta. 

Illalla ja yöllä satelee hiljallee, sillä tavalla sopivasti ja rauhallisesti. Asunnon lämmitys toimii ja talo tosiaan lämpenee. Asiat näyttävät olevan siis hyvällä mallilla, Vilho on jopa käynyt suihkussa ja lämmintä vettäkin on tullut riittävästi.  

Radalta kuuluu melko kotoisesti hieman junien ääntä ja taivaalla on jonkin verran lentoliikennettä. Muuten on hämmentävän hiljaista, vaikka ollaan suurkaupungissa. Talosta kuuluu vähän kolinaa eri kerroksista, mutta sekin on normaalia. 23 mennessä Susivuoret ovat nukkumassa – ja uni tulee kyllä totisesti tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti