27.10.2021

7. Uudisasukkaat raivaamassa ja hamstraamassa

 Saapumispäivä on onneksi arkipäivä, joten kauppaan tai muualle ei ole mitään hysteeristä kiirettä. Susivuoret lähtevät puolenpäivän jälkeen tuttuun Eurospin-lähikauppaan alarinteessä ja äkkiä muistuukin mieleen, miten jyrkkiä Monte del Gallon kadut ja portaat voivat olla. 

Täällä näkyy mukavasti kissoja ja pihoilta puskee puita ja kasveja. Tunnelma on hyvin rauhallinen, miltei vaisu, sillä väkeä ei ole pahemmin liikkeellä ja vähäinen melukin kuuluu radan suunnasta tai kauempaa kaupungilta. 

Kaupasta Vilho kantaa vettä ja viiniä, tuoremehua ja kaikkea mitä Susivuoret ehtivät haalia – leipää, juustoa, vihanneksia, mozzarellaa, scamorza-savujuustoa ja olutta. Vilhon pussista löytyy Marsalaa, tulista Calabrian salamia, jougurttia, sipsejä ja halpaa olutta. Käsipuoleen tosiaan 9 kiloa juomavettä ja takaisin kukkulan kuninkaaksi. Täällä on lämmin, toteaa Vilho ja miettii palautumisaikaansa. Onneksi kello ei mittaa sykettä, se vain arpoo askeleista lisää palautumisaikaa. Tälle päivälle askeleita tulee 12000 – se on 12 kilometriä Vilhon jaloilla. Sitä ehtii kaikenlaista, kun aloittaa neljältä aamulla ja vaihtaa pari kertaa maata ja kaupunkia. 

Asuntoa pitää vähän tuunata. Mesta on todella kelpo, mutta tavaraa siellä on paljon ja pikkusen sitä pitää järjestellä Susivuorille sopivaksi. Tämä on sen sortin asunto, että emäntä pitää paljon tavaroitaan täällä itse. Järjestelystä on hyötyä ja haittaa: Yleensä isäntäväen asuttamat huushollit ovat toimivia, niissä on kunnolliset keittiövälineet ja asiat ylipäätään funkkaavat, kun päähenkilö itse asuu asunnossa usein tai toistuvasti. Miinuspuolella on sitten se, että jonkin  verran ollaan toisen nurkissa ja osa säilytystilasta menee emäntäväen koltuille ja kamppeille. Vilho huomaa kuitenkin heti, että tämä on mainio asunto ja täällä kyllä viihdytään erinomaisesti pienen tuunaamisen jälkeen.

Loputtoman ja jatkuvan alkupuuhastelun jälkeen Vilho tuunaa itsensä olohuoneen toiselle sohvalle ja melkoisen pian tämä globetrotteri on unten mailla lämpöisen koirahuovan alla. Kotiutuminen vaikuttaa onnistuneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti