27.10.2021

11. Selvittelyä, lippuja ja kaupassakin käydään

 Päivän ensimmäinen tehtävä on käydä hakemassa asemalta 7 päivän bussilippu, sillä Annikkia ei auta kävelyttää liikaa, jalka on sen verran pahana.

Vilho on jo aiemmin sanonut, että kuka tahansa kioskin kaveri voi kertoa, tarvitaanko Lazion peliin tulostettua lippua. Niinpä kysymys esitetään aseman baarin pitäjälle, jolta bussiliput ostetaan. Kaveri selittääkin asian heti: Ei tarvita, näytätte digiliput lukijalle koneellisella portilla ja jos joku kysyy, niin sama juttu myöhemmin henkilökunnalle. Ei ole mitään syytä tulostaa lippuja. Baarimikon ainoa huoli on se, että liput ovat väärän joukkueen peliin: Hän kannattaa Romaa. 

Kauppareissun edetessä Vilho käy kuin varkain nopeasti vilkaisemassa 2007 vuoden asuntoa – tai ainakin yrittää. Paikka tuntuu hieman oudolta ja häthtää Viltsu ei ole pienestä talosta ihan varma. Naapuritalon pappa on kadulla ja seuraa Vilhon puuhia. Vilho päättää kohteliaisuuttaan kertoa miehellä, mitä hän siinä ihmettelee. Edessä on sitten häthätään taas kielikylpy, siinähän se kieli ja korva vetreytyy. Vilho saa kyllä vastailtua kaikkeen ja ymmärtää mitä häneltä kysytään, mutta eihän se kielipuolelta ihan tuosta noin vaan onnistu. Pappa roimii Vilhoa siitä, että tämä on vielä nuori mies, eikä muista 14 vuotta vanhoja asioita. Syystäkin moittii, ei siinä mitään. Ne neljätoista vuotta on vienyt Vilhon varmaan viiteenkymmeneen asuntoon eri puolella Eurooppaa ja aivan kaikki ei ole aina kirkkaasti mielessä, vaikka nyt sentään on nukuttu kokonainen yö. 

Jotain naapurustossa on muuttunut kuitenkin, siitä Vilho on varma. Pappa jututtaa Vilho hyvinkin paljon ja kyselee siitä, millainen kämppä se oli. Valitettavasti Vilho ei muista tähän väliin vuokraisännän nimeä, hänestäkin käytettiin aina vain jotain keksittyä lempinimeä.  Sitä paitsi Annikki on kaupassa ja Vilho vain lupasi piipahtaa kulman takana. On aika kiittää naapuria ja palata kauppaan kipinkapin. 

Kauppakäyntiä seuraa kiipeäminen Golgatalle ja sää on tosissaan hyvä ja lämmin. Kauppareissun olisi voinut tehdä paitahihasillaan. Taitaakin olla jo välipala-aika. Mozzarellaa, tomaattia ja vihanneksia – ne nautitaan terassilla. Sää on suorastaan suloinen, mutta pian ilta kyllä viilenee.


Vilhon välipalaa terassilla. Tavallista mozzaa, vihanneskojun tomaatteja, sieltä myös basilica ruukussa.   Se istutettiin terassille ruukkuun edellisen kaveriksi. Talon edustalla on myös rosmariinia, sitruunapuu, terassilla ainakin sitruunamelissaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti