30.10.2021

21. Crypta Balbi

 Annikki ja Vilho palaavat vieä Torre Argentinan tuntumaan ja käväisevät lippuun kuuluvassa Crypta Balbissa. Tämä on onneksi aika maltillinen paikka, jossa on vain muutamia esineitä esillä. Henki on enemmän aikakausia leikkaava kuin täysin antiikkinen.



Osa esineistöstä tulee keskiajalla asti ja uudempiinkin aikoihin. 





Täällä on niitä pakollisia ruukkujakin saatavilla. Itse rakennus kattaa myös muinaisia  raunioita ja niitä on näkyvilläkin hieman. 

Paikan idea on se, että rakennuksen paikalla oli yksi antiikin kolmesta teatterista, Teatterin rakennutti Lucius Cornelius Balbus vuonna 13 eKr. Balbus oli kotoisin Cádizista, Espanjasta ja hänen varallisuutensa perustui maaherran pestiin Libyassa. Täällä krypta-talossa on periaatteessa tuon teatterin rauniot jäljellä, niistä on osa avoinna ja käytävissä, juuri nyt ei kovin paljon. Esineistö on pääasiassa siis itse paikalta.

Museossa on ehkä kolme asiakasta, Susivuoret pyörivät yksin kerroksissa vanhoja rojuja katsomassa. Heille tämä onkin hyvä välipala. Mutta ainakin turisteeraaminen on kunnolla saatu alkuun nyt. Ja filmiä poltettu kunnolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti