28.10.2021

13. Lazio - Fiorentina (1-0)

 Illan peli on Serie A:n viikko-ottelu Lazion ja Fiorentinan kesken. Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt liian hyvin, ehkä voidaan puhua hapuilusta. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin vielä hyvissä asemissa, joten panoksia ei sinänsä puutu.

Vilhon mielestä on ihan mainiota olla taas live-ottelussa. Tapahtuminahan nämä ovat pohjimmiltaan outoja näytelmiä. Kaiuttimista raikaa ennen peliä aivan liian kovaa musiikkia j(a mainoksia), ilma on täynnä odotusta ja väki joko istuu tattina tai seilaa katsomossa. Sitten seuraa joukkueita koskevat kuulutukset, buuaukset ja hurraukset. Kaikki etenee kirjoituksen mukaan, kuten aina. Tietysti tätä ottelua syö se, että stadion on miltei tyhjillään. Ennen koronaa stadioneita oli vaikea täyttää, nyt hyviin peleihin saadaan porukkaa sali täyteen, mutta viikkopelit ovat luku sinänsä. Eikä se ole ihme, tässähän menee puolilleöin kun kotiin päästään ja jos olet aito laziale, et välttämättä asu edes kaupunkialuella vaan kaukana esikaupungissa.

Itse ottelusta voidaan ehkä neutraalisti sanoa se, että se oli "taktinen". Joukkueet hakivat mahdollisuuksiaan hyvin samalla kaavalla ja samalla kaavalla molemmat myös välttelivät virheitä. Lopulta Lazio saa sen kunnon paikan ja syöttöjen jälkeen Pedro pääsee tekemään maalin. Siinä ovatkin loppulukemat ja kotijoukkue voittaa.

Pedro Rodrigues eli Pedro ratkaisee ottelun. Onnittelemassa Sergej Milinkovic-Savic.
Pedro on espanjalainen ja entinen Roman pelaaja, Barcan poikia alun perin.
Sergej'n velipoika Vanja on maalivahtina Torinossa.
Kuva on lainattu Tuttosportista.

 

Mukavaa oli kuitenkin se, että Lazion pohjoiskaarteessa, Curva Nord, oli hyvin porukkaa ja Violan kannattajien ydinryhmä piti Susivuorten tuntumassa komeasti meteliä. Silti voidaan sanoa, että paikoin katsomossa oli kourallinen väkeä. Vilho naureskelee Covid-kuulutuksia: Pitäkää maskia, pitäkää etäisyyttä jne, kuten kaikki tiedämme. Mikäs siinä  – colossaaliselle Olimpicolle on myyty lippuja lähinnä muutamaan paikkaan ja väki istuu vierekkäin. Kukaan ei juuri pidä katsomossa maskeja ja se olisikin aika hulluutta – ulkoilmassa tässä ollaan ja isossa kuvassa on väljää.

Mennessähän bussi oli aivan tupaten täynnä, joten turha tässä on nyt enää leikkiä etäisyyksillä. Kulkuneuvoissa italialaisilla on kaikilla maskit, käytännössä.

Stadion tyhjenee helposti ja nopeasti. Vaellus kotiin pimeässä yössä alkaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti