27.10.2021

2. Yksitoista kilometriä ja alla Balaton

Lentokoneessa Vilho nuokkuu ja nukkuu vuorotellen. Väsymys on sen verran suurta, että matka menee melkein mukavassa horteessa. Palautumisaikaa sunnuntain marathonilta on vielä yli 80 tuntia, joten jalatkin hieman painavat.

Viimein kapteeni havahduttaa Vilhon kuulutuksellaan: Lennetään Unkarin ilmatilassa ja alla on Balaton-järvi. Vilho näkeekin sen erinomaisesti koneen vasemmalla puolella, mutta ikkunan jääkiteet estävät hyvien valokuvien saamisen, etenkin kun tarjolla on lähinnä vastavaloa.

Reitti on tuttu ja Balaton on nähty aiemminkin, myös koneesta jos rannaltakin. Tämä tie vie Adrianmerelle ja Kroatiaan, Alpit valitettavasti väistetään ja niitä ei tarvitse tähytä.

Matkalla on ollut paljon pilviä, joten suuremmin ei ole tarvinnut maisemia katsella. Mutta kohta ollaan Italiassa ja pian myös maassa.


Loch Nessin hirviö... Ei, kuvassa on melkoisen kehno valokuva Balaton-järvestä. Seutua tuntevat saattavat tunnistaa Tihanyn niemimaan kuvan vasemmasta laidasta. Saksankieliset kutsuvat järveä nimellä Plattensee.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti