26.10.2017

9. Maanantaina kaupassa ja tiedustelua Biescasin suunnalla

Kirkkaus on jälleen häikäisevää, samoin on auringon suoma lämpö hotellille. Vilhon akkunaan aurinko paistaa koko päivän.

Lomaillut Vilho heräilee koska heräilee ja on kaikkiaan päivästä myöhässä.

Hänelle riittää ohjelman alkupaloiksi se, että hän käy tutkimassa lähiostarin kiinalaisen romukaupan, mutta siellä ei ole mitään ostettavaa tänään. Retkikauppa on kiinni iltapäivällä, joten Viltsu ajelee kylän toiselle laidalle ja vierailee Mercadonassa, joka on tuttu kaikkialta Espanjasta ja osittain myös valikoima on tunnettua kuin S-marketissa – olisi ihan paikallaan nimetäkin "Mercis" Espanjan S-kaupaksi. Täällä Rainbow-tuotteita vastaavat Hacendado-valmisteet, molemmat kuin Pirkka-tuotteita.

Iltapäivällä Vilho aktivoituu kuitenkin  kruisailemaan vahvassa auringonpaisteessa hieman itään ja sieltä sitten toiselle Ranskaan vievälle väylällä. Tämänkin reitin varrella on uskomattomia vuoria ja kylistä lähteviä reittejä. Ensin pitää mennä Huescan tietä Sabinañigoon kääntyä sielä Ranskaan ja kohti kyliä kuten Formigal ja Biescas.

Juuri Biescasin jälkeen Vilho käy katsomassa pienen Dolmen de Santa Elenan. Muinaismuisto on pieni, mutta puitteet ovat kyllä komeat. Täälläkin kyllä tuulee raivoisasti.

Ennen auringonlaskua Vilho nousee tonniin ja käy katsomassa lähellä olevan Ermitá de Santa Elenan. Ylhäältä löytyy vanha rakennus, raunioita ja isohko kirkko. Vilho pistelee vielä hieman ylemmäksi ja hakee tuntumaa reiluun tuhanteen metriin.

Auringon jo laskiessa Vilho ajelee huippukuntoisia teitä takaisin Jacaan. Jotenkin suoralla, tyhjällä tiellä on ajettu kolari ja poliisit ohjaavat liikennettä.

Vaikka ollaan pohjoisessa Espanjassa ja hiukan korkeallakin, sää on silti lämmin vielä illallakin. Sinitaivaalta porottava aurinko pitää päivät kuumina, tuulesta ja viileistä öistä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti