30.10.2017

32. Maantie, parisuhde ja tuhat majapaikkaa

Käytyään yhdessä tuhannessa majapaikassa mittaamattomien kilometrien jälkeen Susivuorten elämä ei ole intohimosta sykkivää parikymppisten romanssia, vaikka sellaisen voisi helposti naputtaa tällaiseen kuvitteelliseen matkakertomukseen.

Vilhoa kismittää se, miten heistä on Annikin kanssa tullut sisaruksia, miten he ovat kasvaneet yhteen täydellisesti. Vilhoa kismittää se, että hän kiukuttelee itsevalitsemalleen isosiskolleen ja moisen toiminnan turhuus.

Vilho miettii vuorokauden aikana nähtyjä tuhatta kiertoliittymää. sataa liikennevaloa, kolmeasataa liittymää ja kymmentä parkkipaikkaa. Maantietä kuopilla, ilman maalauksia, maantietä mutkilla, suorilla, vasta- ja myötämäkinä sekä umpikujaa virhevalinnoilla.

Hän miettii punaviinipulloja, tyhjennettäviä jääkaappeja, tarkastettavia sängynalusia ja katsottavia komeroita. Miettii kymmeniä avainnippuja, portaita ja erilaisia ovia.

Loputtomasti valokuvia, videoita ja viestejä; sähköposteja, puheluita, twiittejä ja päivityksiä. Naputeltuja tekstejä, tarkastettuja faktoja, karttoja ja suunnitelmia huomiseksi. Uusia autoja, uusia, teitä ja uusia majapaikkoja.

On minullakin vakaumus, tuumii Vilho.

Tekisin kaiken vaikka tuhat kertaa uudestaan
Kaikkine virheineen, väsymyksineen, päivineen
Rakkauteni Annikin kanssa.

1 kommentti: