30.10.2017

27. Tie Biarritzista Lourdesiin

Susivuorten koko siirtymäpäivä rannikolta Pyreneille on täynnä pikkuteitä, kiertoliittymiä ja suunnistusta. Navigaattorinkin keksii välillä hyvin erikoisia ratkaisuja ja tarjoaa seikkailuja.  Susivuoret välttelevät maksuteitä ja seikkailevat kylissä ja maaseudulla.

Biarritz on suhteellisen viehättävän oloinen rantakaupunki, jossa on jatkuvan loman tunnelmaa, mutta paikassa on melkoisen osuvaa käydä juuri sunnuntaina.

Vilho kiirehtii kuitenkin eteenpäin ja viereinen Bayonne ohitetaan pysähtymättä, autosta vain katsellen.

Matka vie Ortheziin ja siitä kohti Pau´ta. Matkalla on paljon vanhoja luostareita ja vaihtelevaa mäkimaastoa, jonkin verran pienteollisuutta, mutta runsaasti maataloutta.

Annikki huomaa, että monessa pihassa kasvaa banaani koristekasvina. Näin todella onkin, vaikka vuoristomaiseksi muuttuvassa miljöössä banaani tuntuu hyvin erikoiselta valinnalta. Syynä lienee Atlantin vaikutus vuoriston tällä sivulla, Annikki tuumailee.

Yleinen viljelykasvi on maissi, sekin hieman yllättää. Mietittäväksi jää, mihin kaikkeen maissia täällä sitten käytetään.

Kyliä tulee vastaan koko ajan, Lacq, Artix ja lopulta Pau.  Kaupunginkokoisesta Pau´sta lähdetään sitten selkeästi kohti vuoristoa ja Lourdesin pyhiinvaelluskaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti