30.10.2017

33. Lourdesista Pouzaciin aamukahville

Kaste on aamulla hyvin vahvaa, mutta lisäksi Lourdesissa sataa.

Vilho on hyvin mielissään siitä sotilaallisuudesta, millä Annikki pistää pillit pussiit asunnolla.

Kaikki on pian valmista.
Vilho juo ainoastaan tuoremehua puoli litraa ja pesee nassunsa ja hampaansa.
Loputkin tavarat on pian koottu ja asunto tarkastettu. 

Vilho vie matkalaukut autoon sateessa, joka on lopultakin hyvin lievää. Pohjimmiltaan Vilho on hyvä raskaiden esineiden kantamisessa ja kohtuullinen autolla ajamisessa, siksi retkikunnassa nämä asiat on valittu hänelle.

Jälleen on ajettu tuhat kilometriä ulkomailla tällä reissulla. Mutta pikitie pyytää lisää. Susivuoret  pistävät pyyhkimet laulamaan ja ajavat etelään kohti Espanjaa.

Syyskuussa Vilho oli työmatkalla Nizzassa ja hoiti siedettävästi asioita ranskaksi, mutta nyt hän on enemmän kuin tyytyväinen, että kielitaitoinen Annikki on matkassa mukana.

Lukuisten pienten kylien ja metsäniittyisten maalaisseutujen jälkeen päästään Pouzaciin, josta löytyy suuri InterMarché-supermarketti. Annikki on Vilhon vielä autolla näperrellessä ehtinyt tilata sarvet ja maitokahvit. Mikä nautinto; erinomaista kahvia ja tuore sarvi. Nyt ollaan valmiit tekemään ostoksia Ranskasta matkalla etelään.

1 kommentti:

  1. Vilhon ei pidä vähätellä rooliaan retkikunnassa, hän on hyvä myös juomaan käymisteitse valmistettuja virvoitusjuomia.

    VastaaPoista