15.10.2016

4.b El Dingo saa uuden akun ja vanhan vainun

El Dingon ilmeetön pokka on ollut tehtävän alusta asti kovalla koetuksella.

Samsungin puhelimen akku jäi hirveän kalabaliikin jälkeen Berliiniin ja iskumiehemme on ilman toimivaa mobiiliyhteyttä Olbiassa. Tästä saa yksi jos toinenkin maksaa, päättää El Dingo. Mutta ensimmäisen asiasta maksaa El Dingo, sillä hänen on ostettava uusi akku, mahdollisimman pian.

Turhaan ei El Dingoa kutsuta nimellä Sarajevon Haukka. Hän tähyilee ympäristöään ja tekee pian ratkaisunsa ja iskee. Onneksi lentokentältä saa puhelintarvikkeita, vaikka muuten paikka on hyvin pieni ja vaatimaton. Akkua ostaessa kohde ehtii jo kadota, mutta El Dingo tietää mitä tekee ja mistä miehensä löytää.

Parkkipaikan autoista hän valitsee vanhan Renaultin ja avaa sen oven puolessa minuutissa. Miltei yhtä nopeasti vanha romu käynnistyy ja El Dingo laittaa puhelimensa latautumaan. Nämä pienet liikkeet opittiin jo lapsena Belgradissa, valaisemattomien katujen yössä ja kotikaupungin hämärillä ulicoilla. 

Kohdekin astelee taas päivänvaloon, kuvaa typerästi valkoista autoaan ja pyörii parkkipaikalla innokkaana. Vaimo vaikuttaa selvästi fiksummalta ja voi aiheuttaa jatkossa ongelmia. El Dingo painaa asian mieleensä ja kohottaa aurinkolasejaan sentin verran, silmä kovana. 

Pian lähdetään parkkipaikalta, kaikki sujuu taas kuin pitääkin. El Dingo seuraa kohdettaan pikatielle. Pian edessä ovat koukeroiset Sardinian vuoritiet. Kaikkeen tarvitaan vain oikea hetki, ajoitus ja täydellinen suoritus.

Sitä työn tilaajat haluavat. Siksi he ovat valinneet tehtävään El Dingon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti