12.10.2016

1.b Peronin keskeytyvä aamiainen

Konstaapeli Peroni viettää laatuaikaa tutussa Via Strombolin baarissa. Poliisimiehen suuressa kourassa on valtava aamiaissarvi ja edessä on vaahtoava cappuccino. Rooman katujen meteli jää taustalle, kun Peroni uppoutuu aamiaiseensa. Vasta sarven syötyään hän ehtii keskustella maaotteluista kahvilan isännän kanssa. Elämä tuntuu aika mukavalta, vaikka onhan Peronilla toki työpaineita. Hän on kuitenkin tavallisen huoleton veikko, nyt roomalaistunut vanhempi konstaapeli. Yhteistyö tarkastaja Tavernellon kanssa on nimittäin poikinut Peronin uralle siirron Roomaan, erikoistehtäviin. Peroni on ottanut uudet haasteet ilolla vastaan – koko pääkaupungin kulinaarinen kirjo on hänen edessään lukuisine ravintoloineen, mutta Peroni ei moisia näköaloja kavahda.

Peronin leppeä roomalainen ruokamatka on kuitenkin tältä erää päättymässä, sillä työtehtävien saralla kummittelee pian matkustusta ja palaamista erääseen vanhaan tehtävään. Ei mene enää kuin neljä minuuttia, niin Peronin puhelin soi ja hänet kutsutaan päällikön puheille ynnä sitten motivointimielessä haukutaan lempeästi. Sen jälkeen Peroni saa kuulla lähtevänsä Sardiniaan seuraavalla koneella. Poliisitiedustelu on jälleen osoittanut vahvuutensa ja kansainväliset lähteet kertovat, että Susivuoret ovat taas saapumassa Italiaan. On selvää, että Peroni saa luvan selvittää perinpohjaisesti heidän tarkoitusperänsä ja liikkeensä Sardiniassa. Tarkastaja Tavernello on lomalla, joten vastuu erikoisoperaatiosta kuuluu nyt kokonaan Peronille.

Niinpä jo aamupäivän varhaisvaiheessa Peroni lähtee Fiumincinoon pienen matkalaukkun ja valtavan evässämpylän kanssa. Lento ehtii juuri ja juuri ennen Susivuoria Olbiaan, joten suomalaiset eivät varmasri pääse karkuun jäljittäjältään.


Vilho-reppana ei tiedä tuon taivaallista siitä, miten tiedustelutiedoissa hänen nimensä välkähtelee parrasvaloissa. Perinpohjainen Euroopan kiertäminen ei ole jäänyt huomaamatta yhdysvaltalaiselta analyysijärjestelmältä ja Vilhon vaeltelu on seurannan myötä tuntunut yhä kiinnostavammalta useankin tahon silmissä. Tiedustelutietoja on vaihdettu, täydennetty ja tulkittu, ja niinpä Susivuorten lentomatkan määränpää on hämmentävän monen viraston tiedossa. Mitä enemmän Vilhoa seurataan, sitä vähemmän hänen liikkeitään ymmärretään – toisaalta sen myötä kiinnostus hitaaseen suomalaiseen vain kasvaa. Jälleen kerran myös italialainen poliisi lähtee liikkelle, koska yksikään esimies ei halua kuulla, että kansainvälisen tiedustelutiedon vihjeistä on vähät välitetty hänen osastossaan. Siten vanhempi konstaapeli Marco Peroni lähtee jälleen kerran seuraamaan Susivuoria, tällä kertaa Sardiniassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti