31.10.2023

20. Lauantai kylällä ja kävelemässä. Sääkin vaikuttaa epävakaalta (kahdestoista päivä)

 Susivuorilla on vähän huoltopäivää. Sateenuhkaa on ilmassa ja muutama pisara putoaa myöhäisten aamukahvien aikaa taivaalta. Mutta pilvet ehtivät täällä seilata Ródoksen yli satamatta, niitä eivät vuoret pysäyttele, joten jos satavat jossain, niin harvemmin saarelle ainakaan näinä päivinä.

Vilho huomaa, että kylän kirkolla on hääjuhlaa tulossa. On vapaapäivä, joten torin ravintoloissa on paljon väkeä, ja savua ja ruuantuoksua on ilmassa. Vilhon kierros kulkee alamaastoon ja siellä onkin erikoinen "luontopolku" pienen tekolammikon ympärillä. Lammikossa elää jokin alkuperäiskalalaji ja täällä viihtyvät linnut, ravut ja värikkäät sudenkorennot. Koko lähteen tuottaman puron varsi on rakennettu kulkureitiksi ja tämä onkin ihan kiva lenkki, jonka ympärillä kasvillisuus on rehevää.

Epävarma keli jatkuu. Vilho kapuaa myöhemmin vastapäiselle mäelle tietä pitkin, mutta kun pientareella kävely on todella riskaabelia, päättää hän valita reitikseen metsäpolun, joka hiekkapohjaisena kulkee metsikössä ja oliivipuiden luo. Täällä ei liiku mitään tai kukaan, joku vuohi jossain kulkee. Vilho saa kuitenkin tarvitsemaansa liikuntaa ja nousukerroksia.

Illalla katsotaan pelejä ja viihdytään asunnolla. Sää on lopulta hyvä, eikä mitenkään kylmäkään missään vaiheessa. Yöllä on osittainen kuunpimennys ja se näkyy viistosti talon takana hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti