19.10.2023

3. Omilla kylillä ja sitten saksalaiskaupoilla (Päivä 2)

 Vilho nukkuu melko hyvin. Ródos-asunnon sänky ei ole huono. Annikin kanssa on yhteistä asunnon ja vuoteen lisäksi peitto, ja Vilho tietää tismalleen sen, että pikkuveli jää isosiskon kanssa hopealle, kun peittoa kiskotaan. Luojan kiitos Annikilla on ns. koirahuopa lämpöä tuomassa, joten Vilhollekin jää jonkinlainen nurkka lakanasta.

Ródoksen toisesta päivästä ei sinänsä jää mitään erikoista aikakirjoihin. Asettumista ja  raukeaa puuhailua on päivän ohelmana. Juuri sellaista elämää, mitä Vilho syvästi kaipaa ja osaa arvostaa. Asiasta ei voi oikeastaan koskaan puhua, sillä arkipäiväisen touhuamisen nostaminen on typerää, some-mielessä hankalaa ja kirjallisesti vaikeaa kuvata. 

Asunto on mainio, mutta kulahtanut ja paikoin epäsiisti. Ei liian epäsiisti, vaan oikein asuttava, mutta sellaista patinaa on kaikkialla enemmän tai vähemmän. Rättiä ja pyyhkimistä tarvitaan, pientä järjestelyä.

Pitkät retket airBB-maailmassa ovat opettaneet siinä mielessä hyvälle, että pääosa majoituspaikoista on hyvin kliinisen siistejä ja usein tietysti aika peroonattomia, mutta puhtaita ja toimivia. Mutta tämä majapaikka on aika klassinen kesämökki, jossa on eletty ja kulutettu, eikä kaikki kalusto suinkaan ole tältä vuosituhannelta. 


Mielenkiintoista on se, miten Itävallan reissunkin jälkeen ródoslaiseen kesämökkiin sopeutuu ja toisen matkapäivän iltana Vilho ei edes huomaa asumuksen kulahtaneisuutta. 

**

Susivuoret käyvät kylässä katsomassa paikan supermarketin. Se on pieni, mutta iltakävelyllä Vilho ei osannut tilannetta arvioida, koska suljetussa liikkeessä seinät olivat kiinni, eikä myymälän koosta ollut tietoa. Täältä otetaan maito ja punaviini, mutta tänään on sittenkin ajettava autolla isompaan kauppaan.

 

Niinpä akuiltapäivällä kaksikkomme ajelee saksalais-vetoiseen Lidl-merkkiseen muonaliikkeeseen saaren pääkaupungin esikaupunkialueella. Lidl on iso ja siellä onkin "vaikka mitä".  Pikku-Fiatin autonperä täyttyy juomista ja ruuista. 

Sää on muuten hyvä, asteita on korkeudesta riippuen 21-27 astetta. Susivuorten majapaikka taitaa olla korkeudella 212 metriä ja siellä on vähän viileämpää. 

Ajaminen on helppoa, liikennettä on todella vähän. Tiet ovat hyviä, mutta siellä täällä kiviä on putoillut ajoradalle.


Illan paras juttu on istua 1810 asti terassilla auringossa – sitten aurinko laskee ja silloin on heti tultava sisätiloihin. Susivuoret istuvat pitkään viinilasien ääressä olohuoneessa ja puhuvat. Ympärillä on Ródoksen musta yö ja kuuluu vain sirkan voimakas siritys, toisinaan koiran haukku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti