23.10.2023

9. Lindokseen: Startti (Viides Päivä)

 Annikki kiskoo Vilhon ylös makuuhuoneesta. Tänäänkin on hyvä sää, tänäänkin on lämmintä ja kirkkaus on mukavaa, ei määrätöntä, vaan sopivaa. Aurinko Ródoksella on suhteellisen pehmeää, mutta intensiivistä. Tänään pistetään reilusti aurinkovoidetta. Koko matka on tehty aika lailla sortseissa ja t-paidassa. Muu pukeutuminen olisi liikaa. Lokakuu Ródoksella on aika täydellinen sään puolesta.

Ródos on soikea saari, aika lailla itse asiassa oliivinkiven muotoinen puikula, jonka yläkärki osoittaa koilliseen ja alarunko luoteeseen.  Lindos on kaakkoon osoittavalla niemellä oleva tärkeä kaupunki saaren muutamista keskuksista. Lindos sijaitsee saaren puolivälin eteläpuolella, Susivuorten majapaikka on puolestaan pohjoisessa kolmasosassa saarta.  Silti matkaa tulee vain reilu 30 kilometriä. Saaren pituus on muuten ihan pikkuisen alle 80 km.

Näillä saarilla kilometrit ovat yksi juttu, etäisyyden päälle tulee aina tien laatu, korkeuserot ja muut kiemurtamiset. Jos päätät saarilla, että päivässä voi ajaa huoletta 200 kilometriä jonnekin, niin yleensä yllätyt.

Susivuoret sulkevat asunnon ikkunat, eri ovet ja luukut. Sitten on päivän keikaus edessä eli auton ajaminen alas ramppia kadulle. Kakkupala varmasti, mutta aika jyrkkä ja kapea on ramppi, aivan ei voi olla kuutamolla, kun tuota Fiatilla ajaa. 

Näin pääsemme hetkeen, jolloin Susivuoret lähtevät Lindosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti