18.10.2023

1. Tiistaina töistä taivaalle (Päivä 1)

Muutaman tunnin työrupeama ei Vilhoon paljon vaikuta tänä lokakuisena tiistaina. Hän herää kello 0650 ja avaa tietokoneen kaikkine salasanoineen ja yhteyksineen. Sitten vuorossa on aamupala ja töitä 1030 asti. Töiden jälkeen ohjelmassa on kesäloma eli Susivuorten tapauksessa lentokentälle paineleminen. Annikki nukkuu kuitenkin vielä lähemmäksi yhdeksää, sillä hän on vapaalla.

Edellisenä päivänä Vilho on siivonnut sen, mitä Annikilta vielä on tekemättä. Imurointia, lattianpesua ja sitten vielä kylpyhuoneen siivoaminen. Loput varustepohdinnat, loput arpomiset ja viimeiset pakkausyksityiskohdat.

Silti Vilhosta tuntut siltä, että matkalle lähdetään vähän takki auki. Pakkaaminen on tapahtunut hänen mittakaavassaa melko myöhään ja rennosti. Itävallan matkasta on aikaa reilu kuukausi, joten valmistelut ovat luonteeltaan kaluston päivittämistä ja varustus kootaan ilman listoja tuoreesta muistista.

Mutta nyt olemme tiistaissa. Susivuoret menevät itse asiassa eri junilla kentälle, sillä Vilho on aiemmin valmis ja ehtii edelliseen kyytiin. Järjestely ei ole kovin romanttinen, mutta hyvin käytönnöllinen. Vilho ehtii hoitaa omat matkalaukkuasiansa alta pois ja on valmiina kentällä ohjaamassa ja auttamassa Annikkia. Ehkä eriaikaisessa kenttämatkassa näkyy myös reissaamisen arkipäiväisyys, sillä lentoasemalle painellaan kuin työpaikkaruokalaan – eikä sinnekään ole pakko mennä käsikädessä, rittää kun pöydässä tavataan.

Rutiinilla menee muukin kentällä. Ruuhkaa turvatarkastuksessa totisesti on ja moni juoksee sen jälkeen portilleen. Jonossa voi hyvinkin mennä kolme varttia,  selvästi moni ei ole varannut riittävästi aikaa. Vain yksi linjasto, kaksi läpivalaisukonetta, on käytössä On samalla syysloma-aika, vaikka tiistaina tuo ei ehkä mahdottomasti painakaan.

Aegean-lentoyhtiö yllättää tarjoamalla ruokaa ja juomaa ihan oikeasti lennolla. Nyt mennään siis Helsingistä Ateenaan ja lento lähtee taivaalle 1409 ihan tarkkaan sanottuna.

Ateenasta Susivuorten on määrä jatkaa melko tiukalla saman yhtiön vaihdolla Rodokselle. Rodoksella pitäisi löytää auto vuokraamosta ja ajella puolen tunnin päässä olevalle asunnolle. Seikkailua on siis vielä edessä, mutta Susivuoret ovat luottavaisia, eikä hermoilemalla saavuteta tässäkään asiassa mitään. Siispä Vilho kirjoittelee hieman ja ja rentoutuu. 

 Matkan alkuosa menee askarrellessa ruoka-annoksen kanssa. Vilho syö kasvispastaa, joka on lähinnä juustoinen penne-vuoka. Annikilla on perunaa ja kaksi lihapullaa. Annoksiin kuuluu myös pyöreä salaattipurkki. Pienessä pahvipurkissa on ainakin maissia ja porkkanaa. Vilho huomauttaa Anniille, että raaste on parempaa kuin Suomessa, tuossa juuresten ja raastepöytien suurvallassa. On kiusallista, että oletettavasti kreikkalainen porkkana on (sekin) maukkaampaa, Välimerellä kun kasvaa kaikkea muutakin kuin juureksia.

Ja kohta ollaankin jo Välimeren yllä ja Kreikassa. Kone aloittaa laskeutumisen Ateenaan tutulla kierroksella meren yllä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti