20.10.2023

5. Kritikoksella vaikka Ródoksella ollaankin (Päivä 3)

 Susivuoret nukkuvat hyvin pitkään ja syövät hartaasti ja hitaasti aamupalaa. Kissoja käy Annikin buffeessa paljon ja takapiha on toisinaan yhtä häntää ja turkkia. Tusinan verran on katteja kai pääluvultaa, mutta Vilho ei taida pysyä laskuissa oikein mukana.

Päivästä numero kolme, joka torstai-nimeä kantaa, ei jää paljon kerrottavaa. Susivuoret käyvät Kritikos-nimisessä kaupassa hakemassa valkoviiniä ja kaikkea muuta. Täällä on turismi-meininkiä ja liikkeessä on oma sektionsa mausteseteille, baklavalle, halvalle, loukumille ja oliiviöljylle. Vilho miettii, minkä maustesetin voisi ostaa Kriisille, mutta ei osaa päättää? Sami Siili saa ainakin  feta-maustesekoituksen ja tarttuuhan matkaan samalla moussaka-mauste.Täältä löytyy maustesetit kalalle, stifadolle, lampaalle ja lihaptyöryköille. Oregano tuntuu oleva rodoslainen suosikkimauste, sitä on runsaasti tarjolla.

Iltapuolessa Susivuoret istuvat länsiterassilla ja nauttivat auringosta, joka kello 1810 painuu maisemaan ja sää muuttuu viileäksi. Aurinko on ihanaa ja pihassa on suloista istua kreikkalaisen oluen kaverina. 

Edessä on vielä pitkä ilta salin puolella. Viiniä juodaan ja pulistaan. Susivuoret viihtyvät keskenään loputtomasti, se miltei hämmästyttää Vilhoa. Yö ympärillä on musta ja taivaalla päivystävät ikuiset tähdet ja sirpiksi kuihtunut kuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti