28.10.2023

15. Ródosin kaupunkiin (yhdeksäs päivä)

Susivuoret heräävät aika ajoissa ja Vilhonkin olo on parempi. Annikki olisi laittanut pyykit koneeseen, mutta hussholliin ei tule vettä. Aika pian huomataan, että elohan on talollisena aika mielenkiintoista, jos vesi katkeaa. Aamupesua tehdään tilkalla vettä, vessa on vetämättä ja sumpit keitetään pullovedestä. 

Susivuoret tekevät vähän huoltohommia, vievät pulloja ja roskia. Tässä yhteydessä Vilho ei halua kommentoida paikallista jätehuoltoa, mutta varmaan sekin vaihe tulee. Kipeää tuollainen roskien vienti tekee pohjoisen asukkaalle.

Ennen lähtöä Annikki kuitenkin raportoi, että vettä on alkanut taas tulla. Tämä on suuri helpotus tässä vaiheessa, mutta nyt Susivuoret ovat jo lähtökuopissaan eli asettuvat pikkupantteriin. Fiat on mukavasti ison pensasaidan suojassa ja pysyy siedettävän viileänä. 

Vilho on aavistuksen verran huolissaan siitä, miten mainittu Fiat saadaan kivaan parkkiin kaupungissa. Nyt ajellaan Maritzan-kylän kautta ja tämän reitin varrella on metsäpalojen jälkiä vuorimaisemassa. Kaikki on mennyt ja rungot on haettu sitten pois, yleensä sahattu aika korkealta. Tie laskeutuu alas. Täällä etäisyyksillä ei ole tosiaan suurta merkitystä, mutta vuoristo ja kylät hidastavat siirtymistä ja tarkkana pitää olla. Vilho ajelee tasaisesti kohti Ródos-kaupunkia. 

Viltsun tiedostelema parkkipaikka on varattu yliopistolle. Sinne Susivuoret ajelevat, mutta ovat niin täydellisiä tampioita, että kun paikat on varattu yliopistolle, niin sinne ei  autoa sitten jätetä. Parkkilappuja, valvontaa tai mitään muuta ei ole käytössä, mutta kun ei niin ei. Vilho sadattelee itseään ja ajaa auton lopulta yhdelle sivukadulle. Herran ja harkinnan varaan.

Sitten kävellään linnoitettuu kaupunkiin, muurien sisäpuolelle, keskiaikaiseen kaupungin ytimeen - sen sisällä on antiikkisiakin osuuksia, mutta etupäässä ritarikuntien rakennuksia ja jonkin verran muslimivallan merkkejä. Täällä on myös arkeologinen museo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti