7.9.2019

Pölhö palaa vuorilta ja suunnittelee pientä retriittiä

Mullahan meni melkein ruokahalu siellä Grubigsteinilla, kun Vilho oli häipännyt jonnekin kesken parhaan kesähelteen. Sehän oli tietenkin sekoillut sinne vuoren kärkeen, ihan kuin ei niitä poutapilviä ja lampaanskeidaa olisi alempanakin ollut nähtävillä.

Näkisin, että rakentava palaveri olis paikalla melkoisen pian. Aika vaikeaksi menee kaverin varjeleminen, jos se toimii täysin itsekkäästi koko ajan ja huhtoo vuorilla miten sattuu. Tilasin napsin omppuviinaa (5 €) ja tilanne alkoi tasaantua.  Pahoitin kyllä mieleni, kuitenkin.

Huomasin Vilhon lopulta hipsivän siitä terassin ohi alaspäin ja onnittelin itseäni! Alkaa taas palaset loksahdella paikalleen. Ei kuitenkaan auta tuudittautua uneen ja jäädä tuleen makaamaan, sillä puhelin päräytti säävaroituksen: Ukkosrintamia oli tulossa paristakin suunnasta. Nyt on toimittava nopeasti ja hoidettava tää keikka himaan.

Olisitte nähneet miten liukkaasti lähdin sieltä terassilta! Siinä parit giselat ja günterit jäivät jalkoihin ja sekosivat kävelysauvoissaan, kun meikäläinen pinkaisi bergbahnin seuraavaan vuoroon.

Brettalmin väliasemalla jouduin kiilaamaan pari liikuntavammaista eläkeläistä. Luulisi heidänkin ymmärtävän näiden vuoristoreissujen riskit, etenkin kun lähtevät puolikuntoisena reippailemaan. Tulin alaosuuden siis hyvissä ajoissa, joten nappiin meni taas.

Loppumatka asemalta hotellille olikin käytännössä alamaata. Pistin kävelyksi, sen verran on tullut naposteltua jo tänään.  Hakevat muuten sen sähköpyöränsä sitten kun heitä kiinnostaa, mainitsin sentään asiasta ystävällisesti respassa (180 € + 35 €).

Big Brother alkoi uusine jaksoineen! Keskityin iPadini ruudun ääreen. Samalla alkoi sataa aika iloisesti.

Vilho on kuitenkin vedenpitävää sorttia, eikä siellä alarinteillä voi mitään sattua. Jossain vaiheessa sen kammioon syttyikin illalla valo: Kaikki kunnossa.  Nukkumaan mennessä tuntui aika tyydyttävältä tämäkin päivä.

Päätin pysyä hotellissa muutaman päivän ja kerätä voimia. Ei näitä suorituksia ihan lonkalta huidella näissä korkeuksissa (999 m).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti