2.9.2019

1.4 Kadonnut kauppa ja sammuva saunalyhty: Vilhon ilta ja yö

Kaikki on valmista kuin ehtoolliskutsussa ja Vilho kaappaa oluen pakastelokerosta, sipsejä lautaselle ja suuntaa pienelle parvekkeelleen.

Vilho juo Aldin bulkkiolutta (0,29 + 0,25 pantti) puolen litran tölkistä. Juoma on valittu siksi, että sitä ei tarvitse perusteellisesti kuvailla, kuten merkkijuomia. Mutta eihän tämäkään mene ilman hymyilyä, sillä juoma on valmistettu Saksan Mönchengladbachissa, hienossa kaupungissa jonka nimen kirjoittaminen ei tuota mitään tuskaa suomalaiselle. Nettilegenda syntyi välittömästi, kun skottipubi luovutti muutaman yrittämisen jälkeen ja kirjoitti klassiseen katuliitutauluunsa Celticin otteluvastustajan olevan "A German Team".  Borussia M. muuten voitti pelin Glasgow'ssa 0-2.

Saksalaiset tekivät tietysti myöhemmin kaulaliinan, jossa luki "A German Team". Jostain syystä seuraa diggaa myös Italian merkittävin edelleen pelaava mies; Gianluigi Buffon, Numero uno dei numeri uno.

Oluthan on mainiota. Vilho kiinnittää huomionsa pihalla kirmaavaan kanakaksikkoon, joka tuntuu painelevan kaikkialle tasajalkaa. Alempana rinteessä, ennen laajaa tasankoa ja niittyjä, on kaksi hevosta, taitavat olla varsoja. Monesti illan aikana Vilho kuulee esimerkillistä hirnuntaa. Vastapäiseen hotelliin on säädyllinen välimatka, mutta paikka tuo jotain toimintaa vuorien hallitsemaan näkymään. Hotellilla on komea punainen, suuri bussi ja eläkeläisiä pyörimässä pihamaalla. Aurinko paistaa ja olut katoaa lasista. Vilho päättää poiketa vielä kaupassa katsomassa muutamia perustarvikkeita.

Kilometrin verran omaa katua on Sparille ja Vilho marssii sen helteisessä kelissä mielellään. Kauppareissussa on kuitenkin edessä piskuinen ongelma, sillä vaikka Vilho mielestään kääntyi kämpille nimenomaan kaupan kohdalta, niin sillä kohdalla kadulla on vain metalliverkkoaitaa ja savinen maa. Toki Vilho näki Spar-tekstin – sehän on aidassa.

Spar-markettiin pääsee taas 15.11. Liike pitää ensin vain rakentaa kokonaan uudestaan.

Tämän pienen peruskorjauksen sisäistettyään Vilho saapastelee ensin vähän edestakaisin päätiellä ja sitten suosiolla mutkassa olevaan Mpreis-markettiin. Kananmunia, oliiviöljyä, schnappsia, valkoviiniä, tzazikia ja tölkki Gin-tonicia. Sitten takaisin asunnolle kaikessa kesähelteessä. Näillä seuduilla pikkulenkkiinkin kuuluu mukaan korkeuseroja ja asteiden ollessa n. 24 kauppareissukin käy työstä.

Asunnolla Vilho juo tölkillisen perus-Paulaneria ja napsii vähän itävaltalaisia retkisalameita ja paprikaperunalastuja.

Syntyy lyömätön suunnitelma: Vilho lepää hetken ihan oikeasti peiton alla. Näin tehdään.
Kello on 19.

Vilho herää kello 21, eikä aluksi ole aavistustakaan maasta tai paikan euroa edeltäneestä valuutasta. Orientoiduttaan Vilho pistäytyy vessassa. Uusi suunnitelma on levätä vielä toinen hetki, ihan oikesti peiton alla. Onneksi hampaat on sentään nyt pesty.

Vilho herää seuraavan kerran 0130 ja miettii, aloittaisiko illanvieton. Mutta kovasti väsyttää ja mies menee nyt oikeasti nukkumaan.

Viideltä heräämisen hän kuittaa kääntämällä kylkeään ja sitten mennään aamukahdeksaan asti ilman suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti