26.3.2016

*SähköSusiSanoma Pariisista 2: Uutisaiheet alkavat yhä t-kirjaimella ja tiekin täyttyy

Brittilehdet ovat tehneet aika selväksi sen, että Belgian poliisi ja myös poliittinen johto on sössinyt pahasti terrorismitutkinnassaan. Tiistaisen iskun (lentokenttä, metro) tekijöistä oli saatu tietoa turkkilaisilta jo aikoja sitten, mutta tiedustelutieto on juuttunut jonnekin kohtalokkain seurauksin. Ranskalaisetkin kertoivat vastaavanlaista tietoa jo viikko sitten, kun Pariisin iskujen epäilty löydettiin. Sekin operaatio oli vaarassa monipolvisen, monikielisen ja moniongelmaisen belgialaispoliisiorganisaation tähden.

Ranskalaiset ovat etupäässä keskittyneet solidaarisuuden ilmaisemiseen belgialaisille, samoin toistamaan kuvia rautatieaseman reppumiehen nappaamisesta. Positiivista uutisiakin on saatu sillä Pariisin läheltä on kiinniotettu mies, jolla oli jo hyvin pitkälle valmisteltu isku Ranskaan suunnittelussa.

Tiistain iskujen etsitty kolmas mies on saatu kiinni jo torstaina, nyt hänen nimensä on tullut julkisuuteen. Mies on freelance-reportteri. [Mies vapautettiin viikon päästä, toim. huom]. Samalla huonot uutiset ovat jatkuneet, sillä ydinvoimalan vartija on löytynyt koirineen tapettuna kotoaan ilman kulkulupaansa. Belgialaisille ydinvoimaloille on sijoitettu sotilaita. Muutakin tietoa on tihkunut siitä, että voimaloille on mitä ilmeisemmin valmisteltu iskuja.

Ranskassa on pääsiäisliikenne pahimmillaan, A5-tie on täynnä autoja ihmisten lähtiessä viettämään kevään ensimmäistä minilomaa.

2 kommenttia:

  1. Brysselissä on ymmärtääkseni kuusi (6) erillistä ja itsenäistä poliisilaitosta. Se kertonee kaiken siitä, että kritiikki ei ehkä ole täysin aiheetonta.

    Tota ydinvoimalaisku -juttua olen täällä varsin huvittuneena seurannut. Mitähän sillä pommirepulla aiottaisiin siellä ydinvoimalassa tehdä? Jos aulasta päästään elossa eteenpäin, niin mitä sitten? Aikamoinen lataus saa olla mukana, että sillä jossain reaktorihallissa muuta saadaan aikaan kuin pari putkea rikki. Lentokoneella jos ajaa päin, niin se on sitten jo ihan toinen juttu, mutta siihen ei sitten enää kulkulupaa tarvitakaan.

    VastaaPoista
  2. Totta - tässä aiheessa vain pienetkin pelot ovat suuria.
    Muistaakseni mediassa puhuttiim myös siitä, että 10 kaveria menetti kulkulupansa tämän pamauksen jälkimainingeissa. Lisäksi joku taisi kirjoitella, että pari ex-työntekijää (voimalan) oli päätynyt sotaretkelle Syyriaan.

    VastaaPoista