8.4.2019

15.2 Kanoja, kahvia, pihaa kiertämässä ja ihanaa pihaelämää muutenkin Cerveterissä

Vilho ajelee portista auton pitkälle pihatielle ja sitten kapeaan talliin.
Nyt mennään rivakasti huoneistolle ja pistetään marisco-pakasteet kylmään.

Sitten pian takaisin ulos!

Vähän tuulee, mutta talon edessä on mukavaa istua Limoncello-juoman kanssa.

Pian Vilho laittaa kahdeksan pientä bruschettaa alkupaloiksi. On vasta alkuiltapäivä ja leivillä jaksaakin hyvin kierrellä puutarhaa ja istua pihassa

Tässäkin talossa on kapselikaffikone, joten Vilhon kofeiinit on taattu ja laadukkaat espressot voidaan juoda ulkona. Cantuccinejakin on vielä jäljellä.




Talolla on mittavat niittyä ympärillään oliivipuineen. Pihalla on muitakin puita, vanha sitruunapuu, joka saattaa oikeammin olla limepuu, ja sille hankittu nuorempi kaveri.  Rosmariinipuskia on kolme suurta ja muutama palmukin varjostaa taloa.




Talon takana olevassa sypressissä on illan edetessä kymmeniä ellei satoja kottaraisia yöpuulla. Lintuja on muutenkin hienosti täällä. Päälintulaji on kuitenkin kana, sillä ne on päästetty ulkoilemaan tiluksen niittykentille.




Hetken kuluttua Susivuoret huomaavat, kuinka paikalla kaahaa täyttää siipeä komea isohaarahaukka! Kanat alkavat kokoamaan porukkaa takaisin majalleen ja kukoilla on täysi työ saada laumansa kasaan.

Haukka joutuu palaamaan tyhjin kynsin täällä kertaa, ehkä Susivuorten pihassa seisominen hieman sekin suojasi kanoja, mutta paljon ei olisi tarvittu siihen, että joku kana olisi saanut elämänsä kyydit.




Talon nuori viikunapuu. Maata koristavat valkoiset kaunokaiset.


Annikki löytää talon takaa myös nuoren viikunapuun. Lehteä ei vielä pukkaa kovin paljon puusta, mutta johan viikunoita alkaa kuitenkin olla tulossa. Kevät on suomalaisesta näkökulmasta tuskallisen pitkällä. Vilho muistaa sen, että Vappu on jossain kuukauden päässä ja silloin Suomessa on usein kylmää ja maa vielä kohmeessa.

Nyt ei olla kohmeessa. Susivuoret ovat oppineet nauttimaan kesästä silloin kun kesä osuu kohdalle. Pihalla ollaan niin pitkään kuin voidaan,.

Myöhemmin illalla vetäydytään sisään. Vilho pakkaa ja Annikki valmistaa erinomaisen mariscopastan. Lazion valkoviiniä juodaan, Marinoa ja Frascatia. 


Lazion viiniä naapurin tilalla nähtynä aidan ja kaktusten takaa


Yöllä Vilho valmistaa vielä lopuista muonista suuren munakkaan, sillä pastan jälkeen ei ole tarvetta suuremmalle päivälliselle.  Parin viikon rengasmatka alkaa olla loppusuoraa vaille valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti