3.4.2019

11.11 Yksisarvisen yksinpuhelu jatkuu: Abruzzo ja visuaaliset taiteet näköradiossa

Hipsulahopsulapruut-ihaa!

Sitä tässä pohdin, että täällä Italiassa kaikki on just niin kuin kuuluisissa elokuvissa ja telkkarissa, mutta ei oikeastaan sinne päinkään.

Esimerkiks tollanen juttu: Niissä toosan Montalbanon jännäreissä ei oo mitään ruuhkia ja jengi on niissä pukeutunut viimeisen päälle ja osaa käyttäytyä, En oo tosta nyt ihan täysin varma, enää.

Lisäx tää samainen commissario saa kruisailla siellä Vigatassa aika keskenään joka mestassa, mutta kun tota Vilhon hommaa seurailee tästä takapenkiltä, niin aina on järjetön ruuhka, kiire, ahdasta ja parkkipaikat ovat ihan tosissaan kireässä ja kiven alla.

Mä kelasin sillai tässä sarveni alla, että varmaan siellä Siciliassa kaikki on vähän helpompaa ja meno on rauhallista. Pitäs varmaan käydä siellä Vigatassa, mutta ei sitä löydy edes kartasta. Varmaan se länkisääri yrittää pitää koko sen provinssin itsellään; saahan ainakin uiskennella rauhassa.

Fellinin leffoistakin mulle on jäänyt vähän juhlavampi kuva, mutta on tää seutu sentään värillistä.

Pasolinin leffoista mä en oo ymmärtänyt koskaan yhtään mitään, enkä mä ymmärrä tästä menosta täälläkään juuri enempää, jos positiivisesti ollaan nyt ihan tarkkoja.

Ite diggailin skidinä aika lailla Butch Spencerin ja Terence Hillin kreiseistä leffoista – ne oli enemmän mun juttuni! Esimerkiksi "Turpiin vain ja onnea" on melkoinen klassikko.  Ja teki ne kai 30 muutakin hittiä. Nyt sekin on mennyttä ja se Terence Hill näyttelee jotain hemmetin umbrialaista pappia ja teeskentelee olevansa joku Isä/Don Matteo, mutta kaikkihan me tiedetään että se on kunnon länkkäritähti ja kovanyrkkinen stara, eikä mikään jeesusteleva nuuskija. Mikkihiiret piirrettynä, kiitos!

***

Sitä mä vaan on kelannut täällä, että kadut on täynnä näyttelijöitä, kaikenlaisia virtuooseja ja hahmoja. En millään hiffaa sitä, millä perusteella ne muutamat on valittu telkkariin ja loput on jäänyt koteihinsa. Ilmeisesti tukan värjääminen vaaleaksi ainakin auttaa, mutta kai tossa sitten on joku lotto tai arvonta niissä kuuluisissa loppupeleissä?

Tää ei nyt keskeisesti tai positiivisesti liity mitenkään Abruzzoon, mutta hiukan ihmettelen tätä menoa, kun Vilho painelee tuolta tulivuorelta tänne maanjäristysalueelle. Hetken jo kelasin sitä, että kohta ne painelee tonne vuorelle venaamaan lumivyöryä.

Onnex näin ei käynyt! Mutta on tossa liikenteessäkin kaikenlaista. Mutta mä oonkin tavallisen huoleton heppa.

Moi-moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti