7.4.2019

12.3 Ilta Toscanassa, kokkausta ja pihaelämää

Arezzota poistuessa Susivuoret käyvät valtavassa Coop-hypermarketissa. Sieltä hankitaan tuomisia Suomeen ja muonaa. Esimerkiksi Chianti-valikoima kaupassa on huikea, eikä valikoimissa ole muutenkaan moittimista.

Keli on vielä asunnolla sen verran hyvä, että Susivuoret ovat ulkona tovin ennen sisätiloihin jumittumista.

Vilho tekee bruschetta-leipiä alkuhätään ja hieman myöhemmin talon isäntä tulee tarjoamaan talon omaa oliiviöljyä, joka ilolla vastaanotetaan. Isäntä on kovin hämmästynyt, kun hän suosittelee öljyä bruschettaan ja kuulee, että Vilho niitä juuri tuossa valmisti.


 Vilhon bruschetta-leivät. 
Mukana pikanttia Ortolana-tomaattivihannespyrettä.


Alkupalojen jälkeen syödään prosciuttoa, toscanalaisia juustoja ja antipastosekoitusta oliiveineen ja artisokkineen.

 I Cantuccini alle Mandorle

 
Sitten Vilho pääsee pihalle vielä tekemään perustoscanalaista temppua: Lasissa on Vin Santoa ja kourassa paikallisia mantelikeksejä.

Vin Santoa

Päivälliseksi Vilho wokkaa vihanneksia ja pikkumäärän ohuita vasikan carpaccio-siivuja. Chiantia on tarjolla, toki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti