4.4.2019

11.6 Chiantia maatilalla: Ilta Crocessa, Arezzossa

Päivän ajeluiden jälkeen Vilho on viimeinkin Toscanassa lasillinen punaviiniä tassussaan

Viini, Chianti Petriolo Riserva 2015, on todella maittavaa ja Vilho pohtii sitä, täyttyvätkö tässä lähiruuan tuntomerkit? Ehkäpä ei, sillä autolla tuotantopaikkaan on peräti 65 kilometriä. Viini on tehty kylässä, jonka nimi on todellinen toscanalainen nimihirviö: Figline e Incisa Valdarno.




Mummon rosmariinipensas. Croce, Arezzo, Toscana.


Nyt ollaan kuitenkin Arezzon Crocen kylässä. Olosuhteen viininjuonnille ovat erinomaiset: Ulkona tarkenee paidassa, linnut laulavat ja ilta on suloinen. Ei pidä väheksyä sitäkään seikkaa, että Annikki on tuupertunut päiväunille, joten chiantia saa juoda ilman ns. navigaatio-ohjeita.

Vilhon kaverina on mummon rosmariinpensas, joka on todella komea. Aina välillä Vilho sipaisee sitä kädellään ja nauttii tuoreen yrtin tuoksusta.

Kissat aloittava iltakierroksensa ja kanat kulkevat aitauksessaan. Takaa kuuluu kyllä Autostrada del Solen humina, mutta kuulukoon.

Annikki on vuokrannut maalaistalon alakerran kolmeksi päiväksi ja nyt ollaan sitten tosissaan landella, oliiviviljelijöiden mailla, mutta onhan tuossa onneksi viiniköynnöksiäkin ihan vieressä,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti