7.4.2019

14.2 Sateessa etruskialueelle: Vetinen Vulci ja muita mutkia

Rantatietä alas jatkettaessa tullaan keskeisille etruskialueille, kuten Tarquiniaan. Nyt ollaan saavuttu pian autogrillin jälkeen Lazion alueelle ja Toscana jää taakse.

Ennen Tarquiniaa  Susivuoret poikkeavat urheasti yrittämässä Vulcin raunioalueella. Paikka on tien sivussa sellaiset 10 kilometriä ja sitten auto vie.

Parkkipaikalla vettä tulee taivaalta todella kovaa ja tuuli tekee sen, että pelkkä sateenvarjo ei edes riitä. Etruskikaupungin rauniot ja hauta-alueet ovat täydellinen ulkoilmakohde suurella alueella, mutta tällä kelillä siellä ei kukaan liiku, eikä Susivuorilla ole mitään saumaa yrittää nähtävyyksille.


Vulcin parkkipaikan tunnelmia


Kaksikko ajelee vaihtelevassa sadekelissä yhä alas päin, seuraavana käyntipaikkana on ostoskeskus Civitavecchiassa. Täältä haetaan asunnolle muonatarpeita ja Vilho etsii edelleen velipojalleen sopivaa keittiöveistä.

Pienen kauppareissun jälkeen päätetään syödä pienet pizzat paikan kuppilassa.



Civitavecchian ostarilla välipalaa


Isot pizzasiivut ja pieni viinipullo paikallista valkoviiniä maksaa 6,43 € Pizzat ovat maukkaita ja Vilho pitää erityisesti artisokkaa sisältävästä versiosta.

Nyt on kaikki valmista asunnolle kulkemiseen. Edessä kuudes ja viimeinen majapaikka tälle matkalle ja se on Cerveterissä, joten sinne Vilho Volkkarin ajelee.

On siis jatkettava  kohti asuntoa ja Cerveteriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti