2.4.2019

10.1 Laurosta ensin Pugliaan: Pistäytyminen Lucerassa hämmästelemässä

Susivuoret lähteävät ennen kymmentä Laurosta, tuolta Napolin takamailta ja viimeisen kerran Vilho ajaa auton kapeasta portista pois linnanpihalta.

Aamupäivä menee vielä Avellinon maisemissa, pähkinäpensaat hallitsevat maisemaa keväisen viheriäisinä ja meno on kaikkialla rauhallista, koska on sunnuntai.

Avellinossa Susivuoret käyvät kaupassa kunnolla, sillä tämän alueen ostokset pitää tehdä nyt ja näillä pitää pärjätä seuraavaan päivään.

Annikin jonottaessa palvelutiskivuoroaan Vilho poimii parikin italialaista keittöveistä ostoskoriin. Teräaseet ovat Vilhon suuri heikkous ja nämä maksavat suunnilleen vitosen kappale, joten pari kokkiveistä tarttuu markaan. Molemmat ovatkin komeita kapistuksia. Maustehyllyä pitää myös aina piirittää ja tällä kertaa kouraan tarttuu italialainen yrttiseos.

Susivuoret ajelevat pikkupaikkakunnalta toiseen, pääsuuntana Foggia. Vähitellen Campanian maakunta vaihtuu Pugliaksi eli Apuliaksi. Tuossa maakunnssa Susivuoret seikkailivat joskus reilut kymmenen vuotta sitten.

Seuraava episodi liittääkin osuvasti kaksikon aiemman matkan nykyiseen.

Puupäiset Susivuoret ovat valinneet reitilleen historiallisen Luceran, jossa on komea amfiteatteri. Sinne saavutaan 1346 ja huonot uutiset ovat: Paikka on iltapäivän kiinni klo 13 alkaen.

Hyviäkin uutisia kuitenkin on, sillä kaksikko on käynyt täällä edellisellä reissullaan sen kymmenisen vuotta sitten! Ilmankos paikka näyttää kovasti jotenkin tutulta ja tuottaa vahvan deja vu -elämyksen.


Luceran amfiteatterin porttia aidan yli kuvattuna


Vierailu Lucerassa on siten nopea, mutta amfiteatteri näkyy hyvin myös aidan takaa.

Näinhän sitä voi käydä, samoilla perusteilla tänne saavuttiin poikkeamaan pikipäin viimeksikin, kun oltiin varsinaisesti käymässä Padre Pion pääpaikassa San Giovanni in Rotondassa, Garganon niemimaalla. 

Luceran jälkeen maasto muuttuu viljapeltojen ja suurten tuulimyllyjen hallitsemaksi. Vähän ollaan paikallisella Pohjanmaalla, maasto on tasaista tylsyyteen asti, mutta näin keväällä ihan komeaa sellaisenaankin.

Vilho pitää jossain peltojen keskellä tauon. Aurinkoinen päivä tänäänkin.



Puglian lakeutta Foggian pohjoispuolelta. 


Vähitellen Susivuoret pääsevät meren tuntumaan. Lyhyt visiitti Puglian maakunnassa on päättymässä ja rannikkotien viedessä eteenpäin päästään Moliseen.  Radio ottaa osaa keskusteluun, sillä pelikierros on käynnissä ja stadioneillakin vipinää riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti