12.9.2018

Viides aste: Hyvästit henkioppaille

Hunnutettu Astarte on pettynyt koko suureen Profaanin rankaisuoperaatioon.

Labor Rudii kärsii tämän hengettömän ajan suuresta ongelmasta: Sitoutuneita seuraajia ei tahdo löytyä toteuttamaan suurta suunnitelmaa.

Ihmiset ovat jumalattoman pinnallisia, eikä se sinänsä haittaa. Nyt vaan pinnalliset ihmiset löytävät internetistä henkistä sisältöä ja kaikki tietävät, että hyvinvointi tarkoittaa jotain dieettiä yhdistettynä joogamiseen - yritä nyt siinä sitten tarjota sielullista kasvua. Twitterin ja kuvavirtojen kanssa on aika vaikea taistella, uutta tulee sekunneissa, kuka siinä nyt jaksaisi kiivetä vuorille valaistumista vuosiksi odottamaan. Suurin osa Hunnutetunkin seuraajista luulee ainakin aluksi, että esoteerinen kosmologia on joku uusi hieno ruokavalio.

Profaanikin ajelee mustalla Fordillaan kohti auringonlaskua ja painelee tiehensä suutaan soittaen. Astarte hylkää myslikulhonsa ja potkaisee vihaisena joogamattopinoa. Steinerin kuva katsoo syvämietteisenä seinältä, mutta suuri opettaja pysyy mykkänä.

Ei ihmisiä tunnu enää henkien kanssa kommunikoivat opettajat paljon kiinnostavan.

Aikoinaan piireissä toivottiin ja tavoiteltiin kovasti omaa, erikoista henkiopasta: Nythän sellainen taitaa olla jokaisella taskussaan. Siitä löytyy loputtomasti opastusta ja tietoa, ja - kunhan akkua riittää - sillä voi kuvata videota ja vieläpä soittaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti