2.9.2018

Toinen aste: Possunleike sudenmarjakastikkeella

Ihmisten toiminta on kovin ennustettavaa, se koskee myös suutaan soittavaa Susivuorta, joka kapuaa pitkin bike trailia kohti Daniel-vuoren rinteillä sijaitsevaa Lermooser Almia, maatilaa ravintoloineen.

On autuaan yksinkertaista oivaltaa se, että sateessa ryytynyt suomalainen painelee oitis tavernan lämpöön ja tilaa miettimättä oluen, sitten lyhyen harkinnan jälkeen schnitzelin ateriakseen. Silloin iskee Labor Rudii ja osoittaa Profaanille paikkansa.

Miten vahvasti Hunnutettu puhuukaan! Hänen sanomaan asiat ovat selviä, ihmisen mittaisia mutta samalla hän raottaa kätkettyä viisautta. Jää enää yksinkertainen toteuttaminen, henkilökunnan höpläyttäminen ja muutaman sudenmarjan poiminta.

Liian pitkään ovat parjaajat, poskensoittajat ja halveksijat vetäneet lokaan Viisautta ja Tietoa. Pian saa yksi sika tosiaan maistaa katkeran kastikkeen täysimittaisena.

***
Ryhmä kokoontuu äänettömästi, johtaja näyttää käsimerkkinsä ja ryhmä huojuu vastaukseksi. Sitten maastopyörille ja sateeseen: Tehtävä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti