9.9.2018

9. Vesikeliä, kylpyä, pyykkiä ja kaupoilla

Sadepäivänä Susivuoret käyvät kaupoilla ja pistäytyvät myös naapurikylässä Mpreis-supermarketissa. Osa ponnistuksia on myös kierrätysroskien vieminen ja sopiva paikka löytyy puolivahingossa Zugspitzen köysiradan lähtöalueelta.

Annikki käy iltapäivällä kylän kylpylässä, Vilho juo olutta parvekkeella ja sää tuntuu paranevan, pilviä kulkee kuitenkin yhä paljon vuorilla.

Lopulta Vilho tapaa emännän talolla ja pyytää saada pestä pyykkiä. Emäntä sanoo, että hän pesee ja ottaa Vilhon pyykkipussin. Päiviä on tietysti enää jäljellä vähän, mutta Vilholla alkaa olla vaatetus todella vähissä.

Iltasella pyöräytetään vielä kävelylenkki ja Annikkikin näkee purolla koskikaran. Keittiössä Annikki taikoo päivällisen keskiviikkona ostetuista pihvilihoista, Angus-härästä ja lampaasta.


*** 

Aika velikulta on Vilhokin. Vaikka Annikki pääosin päivittelee ukkonsa puuhia, niin puupäiselle Vilholle tarttuu kielitaitoa matkan varrelta. Annikki hoitaa asiat ranskaksi, espanjaksi ja italiaksi, Saksassa vastuu on pistetty Vilholle, koska hän on sosiologian tutkintonsa alkumetreillä lukenut saksaa puoli vuotta. Miten ylpeä voisi Helsingin Yliopisto olla opintoohjelmastaan, sillä Jouluun mennessä Vilhokin on näemmä oppinut pärjäämään saksalla!

Susivuoren osaaminen on sitä luokkaa, että hän tietää tarkasti, miten taitamaton hän on. Pyykkihommista Vilho kertoo, että 40 astetta on pyykeille sopiva ja kaikki voi pestä yhdessä. Kielitaidoton mottipää osaa sentään kiittää ja sanoa olkaa hyvä joka välissä. 

Eikä Vilho koskaan sinuttele saksankielisissä maissa ketään, koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti