12.4.2018

15. Pitkähkö paluu Ateenasta

Susivuorten lento on illalla, joten he saavat olla asunnolla klo 15 asti. On vielä aikaa käydä kaupassakin, viimeistellä pakkausta ja kyllä – olla myös parvekkeella.

Päivä on edelleen lämmin ja Ateena selvästi heräilee Pääsiäisen jälkeiseen elämään.

Susivuoret lähteävät asunnolta ja käyvät kotikadun perinteisessä ravintolassa syömässä. Sitten laukkujen kanssa metroon ja kympin erikoistiketillä lentokentälle asti.

Vaikka kiirettä ei ole missään vaiheessa, on tavallaan koko päivä kuitenkin matkustamisen makusta ja se tekee leppeästä kevätpäivästä pitkän tuntuisen.

Kentällä kaikki menee normaaliin tapaan. Susivuoret ovat ajoissa, joten mitään hoppua ei ole ja valkoviiniin ja frappeenkin jää aikaa. Lähempänä porttia syödään sämpylää yhdessä.

Lento on vain hieman myöhässä, mutta kone ei ole onneksi lainkaan täynnä. Siten Annikki ja Vilho saavat olla aika rauhassa rivillään.

Suomessa on yllättävän vähän lunta eikä sietämättömän kylmäkään. Paluu meneekin helposti, vaikka kello takoo jo pikkutunteja. Aamulla pääseekin sitten helposti arkeen kiinni, koska edessä on taas työpäivä.

Lämpimästä, keväisestä Ateenasta jää hyvä mieli, samoin rauhallisista kreikkalaisista. Ja tietenkin pitkään mielessä pysyvät lukemattomat muinaismuistot ja raukeat iltapäivät parvekkeen auringossa.

Hefaistoksen temppeli agoran lähellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti