7.4.2018

10. Kiirastorstaina lenkkipoluilla ja ihan vaan muuten mopin varressa

Vähitellen Vilho pääsee kaduilta aidatulle asuinalueelle, joka muuttuu pikkuhiljaa yliopistoalueeksi. Tässä onkin hyvä juosta, sillä päällysteet ovat kunnossa ja autoja ei kulje juuri yhtään.

Tänään on lämmin päivä. Maasto nousee tasaisesti ja Vilhon alkaa olla kuuma. Yliopistoalue on oikeastaan viimeinen paikka ennen kuin maasto nousee asumattomaksi vuoreksi. Mesta on melkoista betoniarkkitehtuuria ja laitokset ovat peräkkäin suurissa omissa kasarmeissaan, jotka ovat kuitenkin varmaan ihan toimivia.


Akrotirin kauris-fresko, Santorinilta (Thera)
n. 1600 eKr. 
Arkeologinen kansallismuseo, Ateena


Vaikka Vilho on iso suomalaisjötkäle ja paikoin aika kankea takeltaja, juostessaan hän kokee olevansa kauris. Etenkin kun mennään maastossa, sillä kaurista on luontevampaa esittää polulla kuin katukiveyksellä.

Loppuosa lenkistä meneekin vapailla, kivisillä ja hiekkaisilla poluilla ja Vilho lokkii parhaansa mukaan nilkkojaan suojellen. Melkoisen lähellä vuorten luostaria on kuitenkin jo käännyttävä, sillä matkaa on tullut 6 km ja Annikki saattaa hermostua, jos Vilhoa ei ala kuulua.  Paluumatka onkin mukava, sillä vaikka korkeus on vain 380 metriä, niin pääasiassa kotinurkille tullaan alamäkeä ja mukavaa kyytiä.

Kiirastorstainen 12 kilometrin pieni lenkki on ohi ja Vilho painelee täyttä häkää parvekkeelle oluttölkkinsä ääreen juotuaan ensin reilusti vettä.


Vedenkantajia Parthenon-friisistä.
Akrópolis-museo, Ateena.


Iltapäivällä Susivuoret käyvät kaupoilla ja sitten tutussa ravintolassa syömässä pita-annokset. Valkoviinit, vesi ja kaksi pitaa maksavat 12 euroa. Sitä paitsi Pitapan-baari on mukava paikka; palveluhan tuntuu koko maassa olevan aina ystävällistä.

Vilho alkaa olla aika raukeaa poikaa, mutta Annikki vetää imuria esille. Tosiaan kaikkialla muuallakin siivotaan, onhan nyt paikallinen Kiirastorstai ja on aika valmistautua suureen juhlaan. Vilho hakee moppinsa ja ämpärinsä takaparvekkeelta ja alkaa pestä lattioita. Hieman myöhemmin Vilho pesaisee myös parvekkeen, sillä sieltähän se tomu tulee lattioille.

Ponnistus ei ole kummoinen ja kämppä on nyt komea taas, lattiat kiiltävät ja ilta on kaunis. Sääennuste lupaa kuitenkin sadetta tai ainakin pilviä lähipäiville.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti