21.10.2014

6.b Sienikastike ja tryffeleitä eli miten Tavernello palaa Roomaan

San Gimignanon jälkeen tarkastaja Gianluca Tavernello alkaa saada tarpeekseen. Susivuori on hänen mielestään pelkkä turisti, joka noudattaa kentiesä jotain omituista ohjelmaa, mutta turisti mikä turisti.

Osittain ongelma on se, että Tavernello ei löydä mitään kuviota tai koodia Susivuoren tekemisistä. Järkeä niissä ei tunnu olevan, vain välillä vauhtia ja välillä ei sitten lainkaan. Tavernello päättää lähteä takaisin Roomaan ja kirjoittaa loppuraporttinsa tapauksesta. Analysoikaa sitä sitten vaikka valtameren takana asti.

Seuraavana päivänä konstaapeli Marco Peroni soitteleenkin seurantaraporttiaan Toscanasta ja Susivuori onkin kykkinyt toscanalaisella asunnolla koko päivän. Kuulemma pastaa on keitetty ja pyykkiä pesty. Susivuori on haahuillut pihalla ja rupatellut puille venäjäksi tai muulla kotikielellään. Voi miten kiinnostavaa.

Kaikkiaan Tavernello on varma siitä, että Susivuoren seikkailu johtaa kuitenkin vähitellen Firenzeen ja koko matkan tyypillisyys paljastuu. Tietokoneajot rapakon takana ovat erehtyneet jälleen kerran, eikä mitään mystistä jäsennystä Susivuoresta saa.

Tavernello katselee Sky Sportilta jalkapallopelejä ja lyö verkossa vetoa. pikkusummista.

Tavernellon äiti soittaa puoliajalla ja  sankarimme unohtaa mielessään olleen loistavan vieraspelivoittoyhdistelmän. Äiti kertoo laittaneensa jauhelihasienikastiketta ja tagliatellea. Tavernello muistaa hyvin, miten äiti aina laittoi lokakuussa sienipastaa ja muutaman kerran myös tryffelimaustettuna. Olisi pitänyt tuoda Toscanasta sieniä ja tryffeliä äidille, mutta eihän näissä kiireisissä kenttätehtävissä millään muista.

Puhelu päättyy, Tavernello palaa ottelun pariin ja alkaa vähitellen, onnelllisesti, unohtamaan tapaus Susivuoren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti