25.10.2015

9. Kivikierros Menorcalla

Tavallisena tiistainakin on selvää, että Menorca on kivien ja tuulen saari.

Vilho ja Annikki käyvät saaren itäpään kahdella tärkeällä esihistoriallisella kohteella katsomassa talaiootti-kulttuurin kivimonumentteja. Ensimmäinen paikka on Poblado Talayótico de Talatí de Dalt.  Toinen talaiootti-kylä on Poblado Talayótico den Torralba d'en Salort. 

Molemmat näistä paikoista on ns. valvottuja kohteita, joissa on myös kolmen euron pääsymaksu. Kummassakin paikassa on monipuolisesti talaiootti-kulttuurin kohteita, suuria megaliitteja, luolia, asumusten jäänteitä ja kivikasoja. Kaikki tämä on menorcalaisen luonnon ja maaseudun helmassa.

Turismipäivä kestää pitkään. Iltapäivällä nautitaan salaattipainotteinen lounas ja sitten Vilho käy rannikkopolulla juoksulenkillä ja Annikki kävelyllä. Lopuksi Vilho pulahtaa uimaan melko tyrskyävään mereen. Villoja on tässä lahdessa muutamia, mutta tällä kohtaa ne ovat niin rinteessä, että Susivuorten asunnon alapuolellakin on pari asumusta. Niissä ei kuitenkaan olla tähän aikaan vuodesta. Talojen välistä kulkee jyrkkä käytävä alas rantakalliolle ja mereen – sieltä Vilho suorittaa tämän toisen virkistävän uintiretkensä. Mikään rantakeli ei ole, mutta vellova meri on silti suomalaiselle lämmin ja pikku pulahdus tekee hyvää. Illalla on sitten Mestareiden liigaa ja ohjelmaa riittää jalkapallon parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti