21.10.2013

5. Terve sielu terveessä valtameressä

Toisinaan tuntuu siltä, että Vilhon tavaramerkkinä ovat niukasti verkkoon napsahtavat pallot. Tänään peli kuitenkin tuntuu sujuvan yllättävän hyvin. Oikeammin kysymys on tietenkin pallottelusta eikä pelistä. Keli on huikean kirkas ja lämmin. Vilho lätkii palloa yläruumis paljaana, iholla kimaltelee kosteus ja aurinkovoide. Olo on kuin antiikin kreikkalaisella, öljytyllä painijalla. Jätämme Vilhon mielikuviensa ja pallojensa kanssa kommenttien ja sarkasmin saavuttamattomiin, kuvitelmien ikuiseen kesään.

Yhtä kaikki aamupäiväinen tennistuokio tekee Vilholle todella hyvää. Huolimatta siitä, että on taipuvainen sekä lepäämään että vetelehtimään, hän on myös vannoutunut kuntourheilija - jopa siinä määrin, että liikunta on niin normaalia elämää että ruumis sieluineen sitä tarvitsee toimiakseen.

Asunnolla tavarat kerätään nopeasti ja suuntana on ranta. Uudestaan keikkumaan aaltoihin ja hiekkaan piehtaroimaan. Vedessä Vilho tapaa paikallisia kaloja työnsä ääressä. Vesi on hieman pölyistä hiekkarannan takia, mutta siinä pystyy kuitenkin snorkkeloimaan riittävästi. Rannalla on pohjoismaalaisia, mutta etupäässä pienessä porukassa tuntuu olevan brittejä, saksalaisia ja hollantilaisia. Vaaleat pikkutytöt rakentavat hiekkalinnaa kilpaa äitinsä kanssa, perheen isää varten mimmit ovat rakentaneet kaksinkertaisen suojamuurin aaltoja vastaan. Laineet pyyhkivätkin kapeaa rantakaistaletta jatkuvasti. Takana nousevan seinäkallion ja meren välissä ei ole paljon tilaa, kassit pitääkin nostaa rosoisille, fossiileja täynnä oleville kiville kallon juuressa. Aalto pyyhkii Vilho miltei kokonaan istumapaikassaan ja hollantilaisrouva naurahtaa, kun kastuva Vilho nostaa rantakassiaan vedenpaisumuksen alta hetkeksi turvaan. Ranta tuntuukin nostavan jokaisessa esille muistoja lapsuudesta, ilosta ja auringosta - riippumatta siitä ovatko uimarannat kuuluneet lapsuuteen vai eivät.

Vilho laittaa lounaan, täytepastaa ja salaattia. Parvekkeella sankarimme litkii sangriaa kirja käpälissään. lltasella on edessä jälleen kävely Internetin kuuluvuusalueelle. Annikki taikoo päivälliseksi lihapullia jääkaapista. Pimeää on hieman seitsemän jälkeen ja kuu katsoo lähes täysin kasvoin asunnon kaarevasta ikkunasta sisään.

1 kommentti:

  1. Raukean letkeää menoa. Kuulostaa erittäin mukavalta, lämmön suorastaan aistii ja aallot kuulee...

    VastaaPoista