2.9.2016

3.b Siiri täyshoidossa ja rinkkaansa virittämässä

Ensimmäinen matkapäivä oli niin elämystäyteinen ja raskas, että Siiri nukahti sohvan nurkkaan melkoisen tyynypinon alle.

Uusi aamu Baijerissa alkoi talon perinpohjaisella tutkimisella, se kun on ihan perustoimintaa tontuille. Aivan kaikki alakerrassa ei ollut Siirin mielestä hyvin hoidettu, mutta pääasiat olivat kunnossa. Ulkona sijaitseva vaja oli melkoisen sekava verstas, mutta talon muuten näytti kohtuulliselta. Yläkerrassa vastassa oli vanha tonttupariskunta, joka vietti talossa eläkepäiviään, eikä enää työkseen huolehtinut talosta. Siiri kutsuttiin aamiaispöytään ja esittäytymisten jälkeen Siiri sai kuulla olevansa täyshoidon piirissä vierailunsa ajan. Mikään muu ei Baijerissa tulisi kuuloonkaan, kun kerran vieras saapui kaukaa Suomesta.

Tonttupariskunta (nimeltään Stein ja Gertrud) kertoi kahvia juotaessa paljon asioita Siirille ja vähitellen tonttumme rauhoittui kokonaan. Kävi ilmi että Susivuoret eivät olleet siis laittomilla teillä, vaan auto oli vuokraauto ja tämä talo toimi vuokratalona. Eipä moinen tavallisen tontun mieleen ollut tullut, että majapaikkaa vaihdellaan kuin muuttohaukka. Tontulle moinen ei sovi, mutta ehkä se näin lomalle menee.

Pääasiassa Siiri tutki kotiympäristöä ja keräsi voimia tuleviin maastoretkiin. Pääpaino valmisteluissa oli maastovarustuksen virittämisessä.

Kaikki pitää olla aivan samalla tavalla kuin Vilhollakin, muuten vuorille ei ole asiaa. Vilho on jotenkin niin vakuuttava, niin uskottava kun hän selittää kapineitaan Annikille, että miehen täytyy todella tietää mistä puhuu. Siksi Siiri on perehtynyt reppunsa Deuter Mini-Act-Lite 4.5:n säätöihin ja kaikkia sen hihnoja on kiskottu edestakaisin ynnä taskuja on avattu ja suljettu toistuvasti, että rensseli tulee tutuksi. Reppu täyttyy vähitellen lämpimistä vaatteista, sadevarusteista, lakeista ja sormikkaista, unohtamatta pientä punaista pipoa, jos mennään oikein korkealle ja kylmään. Eväitä varten on pusseja sekä sivutaskuihin on laitettu lukuisia minipussillisia nallekarkkeja.

Varustukseen kuuluu vielä pieni kompassi ja Siirin ylpeys, 25-osainen Sveitsin tonttuarmeija linkkuveitsi, lentokentältä ostettu upean punainen uutuus. Aivan oma osastonsa repussa on varattu kameralle, kiikareille ja matkapuhelimen varavirtalaitteelle  – onhan Susivuorillakin aina hirveästi optiikkaa mukanaan.  Huolella valitut maastovaatteet kenkineen kruunaavat kokonaisuuden ja Siiri tietää viimeinkin olevansa valmis maastoon.

Täysihoidossa oleminen pitää kiirettä, sillä ateriaväli ei ole pitkän pitkä, joten valmistelujen välillä tulee kiire ylärkertaan ruokapöytään. Illan pimetessä onkin sitten aika todeta valmistelujen edenneen hienosti ja kaiken olevan vähitellen kunnossa. Siiri kömpii Vlhon valtavan tyynyn taakse nukkumaan ja näkee unta jylhistä, pilviä halkovista vuorista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti